KO ĆE BITI MVP REGULARNOG DELA NBA LIGE, JOKIĆ ILI EMBID: Svoje mišljenje dao i čuveni Šekil O`Nil! Na čiju stranu je stao?
Foto: AP/Steve Marcus, AP/Matt Slocum, AP/David Zalubowski

neizvesna borba

KO ĆE BITI MVP REGULARNOG DELA NBA LIGE, JOKIĆ ILI EMBID: Svoje mišljenje dao i čuveni Šekil O`Nil! Na čiju stranu je stao?

Košarka -

Mrtva trka za titulu MVP aktuelne NBA sezone između Nikole Jokića i Džoela Embida.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: Profimedia

Nedeljama unazad brojni košarkaški analitičari iznose svoja mišljenja, pohvale i kritike na račun centara Denvera i Filadelfije. Sada se analizi priključio i Šekil O`Nil, legendarni košarkaš, koji je samo jednom bio MVP regularnog dela sezone, 2000. kada je igrao za Los Anđeles Lejkerse.

Košarkaš sa četiri NBA titule Šekil O`Nil kaže da je nejasan kriterijum za izbor najkorisnijeg košarkaša.

- Embid je impresivan, zaista, ali problem je nejasan kriterijum. Da li se gledaju pobede ili samo statistika? Morate da gledate na Janisa i Milvoki, oni imaju prvo mesto, Denver takođe - rekao je Šekil O`Nil u emisiji na TNT televiziji i objasnio za koga navija:

Šekil O'Nil
foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Nadam se da će Embid osvojiti i ta partija mi je učvrstila odluku. Sudeći po novim pravlima, nisam siguran.

Na jednoj strani Srbin Nikola Jokić, na drugoj Kamerunac Džoel Embid. Fakat je da je centar Filadelfije najbolji strelac lige sa 33,3 poena po meču, 10 skokova i 4,2 asistencije.

Džoel Embid, Nikola Jokić
foto: Profimedia

Međutim, Jokićev uticaj na najbolju ekipu Zapada Denver je ogroman. Plus, statistika kaže da je i tu Somborac bolji - 24,8 poena, 12 skokova i 9,9 asistencija u proseku.

Srbinove partije su neverovatne, bez imalo subjektivnosti, može se reći da je Nikola Jokić sam doveo Denver do vrha konferencije, prvi put u istoriji. Plus, beleži gotovo tripl-dabl u proseku, što je za centra neverovatan podatak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track