OTKRIVAMO! ZVEZDA PRAVI DRIM - TIM U SLEDEĆOJ SEZONI: Kampaco OSTAJE, evo šta se dešava sa Vildozom i Petruševim!
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia, Starsport

velike ambicije

OTKRIVAMO! ZVEZDA PRAVI DRIM - TIM U SLEDEĆOJ SEZONI: Kampaco OSTAJE, evo šta se dešava sa Vildozom i Petruševim!

Košarka -

Fakundo Kampaco i Crvena zvezda - ljubav na prvi pogled.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Argentinac je za kratko vreme postao miljenik navijača Crvene zvezde i najvažniji igrač u postavci trenera Duška Ivanovića. Crveno-beli nisu uspeli da se domognu Top 8 Evrolige, međutim, posle osvojenog Kupa Srbije u igri su da odbrane trofej u ABA ligi i KLS.

Rukovodstvo kluba sa Malog Kalemegdana spremno je da započne pregovore sa Fakundom Kampacom, kako bi on i sledeće sezone igrao za Crvenu zvezdu, saznaje Kurir. Nije tajna da Argentinca žele Real, Efes, Olimpijakos...

Šampioni regionalnog takmičenja počeli su već da sklapaju finansijsku konstrukciju za narednu sezonu, a na vrhu prioriteta je Fakundo Kampaco. Argentinac se lepo oseća u Beogradu, srećan je sa porodicom, omiljen među saigračima i navijačima. Dovoljno argmenata za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Fakundo Kampaco, Duško Ivanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kurir je dan ranije najavio da će Srbija i naredne sezone imati dva predstavnika u Evroligi, nevezano za ishod takmičenja u regionalnoj ABA ligi. Dovoljan argument za čelnike kluba da od sadašnjeg sastava zadrže okosnicu tima, među kojima je Fakundo Kampaco.

Na Kališu razmišljaju da sledeće godine utakmice Evrolige igraju u Areni, kako bi prodali što više ulaznica za veliko takmičenje, samim tim zaradili novac za budžet i moguća pojačanja. Sigurno je samo da Crvena zvezda ništa neće prepustiti slučaju i da će učiniti sve da zadrži Fakunda Kampaca.

Filip Petrušev
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Prioritet za Crvenu zvezdu jeste i ostanak Filipa Petruševa, momka koji je ove sezone prosto eksplodirao u crveno-belom dresu. Reprezentativac Srbije igra najbolju sezonu u karijeri i očigledno je dolazak u Zvezdu bio pravi potez. Petrušev ima ugovor 1+1 sa Crvenom zvezdom, gde samo ponuda iz NBA lige može da uslovi njegov ostanak, međutim u klubu se nadaju da će postići dogovor sa centrom.

Luka Vildoza
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Luka Vildoza bio je prvi Argentinac koji je stigao u Crvenu zvezdu ove sezone. Za kratko vreme postao je miljenik navijača i želja svih je da on ostane na Kališu. Međutim, ukoliko bude želeo da promeni sredinu, za njega će drugi klub morati da plati visoko obeštećenje jer ima validan ugovor sa Zvezdom.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track