CRVENA ZVEZDA NA KORAK OD TITULE: Košarkašice drugi put u finalnoj seriji savladale Kraljevo
Foto: KSS

Prvenstvo Srbije

CRVENA ZVEZDA NA KORAK OD TITULE: Košarkašice drugi put u finalnoj seriji savladale Kraljevo

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde povele su sa 2:0 u finalnoj seriji prvenstva Srbije protiv Kraljeva.

Crveno-bele su u Kraljevu slavile rezultatom 74:63 (22:16, 14:17, 13:12, 25:18), pa će u subotu u Beogradu imati priliku da osvoje 34. titulu.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvoj utakmici na svom terenu slavila sa 73:66.

Zvezda je pred više od 1000 gledalaca u kraljevačkoj staroj Hali sportova bolje otvorila meč. Tri trojke, po jedna Bogićević, koja je zbog povrede već u 2. minutu napustila igru, Naumčev i Katanić, donele su gošćama prednost 11:4. Iako je Kraljevo u par navrata stizalo na jedan posed lopte zaostatka, crveno-bele su držale rezultatsku prednost do 16. minuta, kada je Dragana Gobeljić trojkom donela izjednačenje svom timu - 26:26.

Razigrana Gobeljić donela je Kraljevčankama i vođstvo 31:28 u 18. minutu, ali "Malene" nisu uspele da zadrže prednost, pa je Zvezda na odmor otišla sa tri poena viška - 36:33.

Tokom treće četvrtine, kao i na startu poslednje, Zvezda je držala vođstvo od nekoliko poena prednosti.

Ključni deo utakmice desio se sredinom četvrte četvrtine. Posle pogotka Gobeljić za 52:53 usledila je Zvezdina dalekometna paljba i pet postignutih trojki. Čolić je postigla dve trojke, koliko i Jakovina, a jednu je dodala Hol, pa je Zvezda povela sa 70:57. Aktuelni šampion je uspešno sačuvao prednost do kraja i tako stigao na korak od titule.

Čelsi Hol je postigla 17 poena, a po 12 su ubacile Aleksandra Katanić, Milica Bojović i Tina Jakovina. Po osam su postigle Nevena Naumčev i Snežana Čolić.

U domaćem timu Dragana Gobeljić je postigla 25 poena, Džad Edvards 20, a Andrea Grejs 10.

Treća utakmica finalne serije igra se u subotu 15. aprila od 18.30 časova u hali Basket siti u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track