PRVA PREPREKA KA EVROPSKOM TRONU - TURSKA: FIBA objavila kompletan raspored, košarkašice Srbije saznale kada počinju EP
Foto: @starsport

ŽENSKA KOŠARKA

PRVA PREPREKA KA EVROPSKOM TRONU - TURSKA: FIBA objavila kompletan raspored, košarkašice Srbije saznale kada počinju EP

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će takmičenje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu početi duelom sa selekcijom Turske, objavila je FIBA.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu, a FIBA je objavila kompletan raspored takmičenja.

Košarkašice Srbije, koje će igrati u Ljubljani, u "Stožicama", u prvom meču Grupe D grupe sastaće se sa Turskom 15. juna od 15.00.

košarkašice, Tina Krajišnik, Ivon Anderson, Aleksandra Crvendakić
foto: @starsport

Izabranice selektorke Marine Maljković će u drugom kolu, 16. juna od 20.45, igrati protiv Slovačke, dok će 18. juna od 15.00 odmeriti snage sa Mađarskom.

Кvalifikacioni mečevi za plasman u četvrtfinale na programu su 19. i 20. juna, dok su četvrtfinala 22. juna.

Polufinala i dva meča poraženih u četvrtfinalima, koji će se boriti za peto mesto koje vodi na Olimpijske igre, zakazana su za 24. jun. Mečevi za peto i treće mesto, kao i veliko finale, odigraće se 25. juna.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track