PODATAK ZA NEVERICU - PARTIZAN JE GLEDANIJI OD ČAK 16 NBA TIMOVA! Utakmice u Areni su postale SVETSKI poznat događaj (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

svaka čast

PODATAK ZA NEVERICU - PARTIZAN JE GLEDANIJI OD ČAK 16 NBA TIMOVA! Utakmice u Areni su postale SVETSKI poznat događaj (FOTO)

Košarka -

Zvanično - Partizan je gledaniji od više od polovine NBA klubova! Podatak koji bi do pre nekoliko godina izgledao kao bajka sada je postao stvarnost.

Crno-beli su ispred čak 16 NBA ekipa (od ukupno 30) sa prosekom od 17.787 gledalaca po utakmici.

O fenomenu Partizana i onome šta crno-beli predstavlju svetskim okvirima s ovim brojkama sjajan tekst napisao je portal basketballnews.

Apsolutno ne postoji dilema da bi Partizan na utakmici četvrtfinale Evrolige protiv Reala ili Barselona napunio i fudbalski stadion. Obzirom koliko je interesovanje jedino što je tu izvesno - mali bi bio kapacitet i stadiona FK Partizan u Humskoj ulici.

Partizan, Real Madrid, Arena, Štar Arena, Evroliga
foto: Nenad Kostić

Fenomen posete na utakmica košarkaša crno-belih nije lako objašnjiv. Zašto? Utakmice Partizana u Aba ligi protiv neuporedivo slabijih rivala imaju takođe impozantan broj gledalaca. Čak i kada su crno-beli igrači slabije u sezoni, poseta se nije dovodila u pitanje.

Partizan, odbojkaši, odbojka, Bojan Janić
foto: Nenad Kostić

Vernost i privrženost navijača prema košarkaškom klubu Partizan je postala svetski interesantna.

Čak toliko da se vuku paralele sa NBA lige i što je još zanmiljivije Partizan je u tim poređenjima ispred najvećih klubova na planeti.

1 / 10 Foto: Nenad Kostić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track