MARININA NAJBOLJA KOŠARKAŠICA JE GLUVA OD DETINJSTVA: Ema Meseman ovako komunicira sa Maljkovićkom!
Foto: FIBA

ima slušne aparate

MARININA NAJBOLJA KOŠARKAŠICA JE GLUVA OD DETINJSTVA: Ema Meseman ovako komunicira sa Maljkovićkom!

Košarka -

Košarkašice Fenerbahčea, koje sa klupe predvodi selektor srpske reprezentacije Marina Maljković, osvojile su prvu titulu u Evroligi u istoriji kluba.

Pored Marine Maljković, svakako najveće zasluge za to idu sjajnom Amerikanki Brijani Stjuart, koja je bila MVP finala, kao i Belgijanki Emi Meseman, koja je proglašena za najkorisniju igračicu Evrolige.

Ema Meseman je u Pragu osvojila ukupno petu titulu Evrolige, po čemu je stigla na jednu titulu manje od rekordera u ovom takmičenju. Prvo mesto sa po šest titula dele Ruskinja Natalija Vijeru, Špankinja Alba Torens i Amerikanka Dijana Taurazi.

Međutim, ono što mali broj ljudi zna, Ema Meseman od detinjstva ima problem sa sluhom.

Ova 29-godišnja Belgijanka je rođena sa manje od 50 odsto sluha, što je otkriveno tek koju godinu kasnije jer su njeni roditelji tek tada primetili da Ema ne govori kao druga deca.

O njenom problemu retko ko zna. Anegdota iz njene karijere kaže da generalni direktor i trener ženskog NBA ligaša Vašington Mistiks Majk Tibo nije ni znao za to dok je nisu izabrali na draftu.

Ali, kao što se i vidi u praksi, taj problem joj ne predstavlja problem u igri. Ema nosi slušne aparate na oba uva i to joj omogućava normalnu komunikaciju sa trenerima i saigračicama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track