ZVEZDA ODBRANILA TITULU! Crveno-bele u majstorici slomile Kraljevo!
Foto: KSS

VELIKO FINALE

ZVEZDA ODBRANILA TITULU! Crveno-bele u majstorici slomile Kraljevo!

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su šestu uzastopnu, ukupno 34. titulu šampiona države.

Crveno-bele su u majstorici odigranoj u Beogradu savladale Kraljevo rezultatom 67:61 (28:15, 17:19, 11:22, 11:5) i tako sa 3:2 slavile u finalnoj seriji.

Na krilima raspoloženih Katanić i Naumčev, Zvezda je bolje otvorila utakmicu i sredinom četvrtine povela sa 16:8. U 10. minutu domaći tim je prvi put stigao do dvocifrene prednosti (26:15), a četvrtinu završio sa sigurnih 13 poena viška – 28:15.

Tim Dragana Vukovića je tokom druge četvrtine održavao desetak poena prednosti, a do najvećih 14 poena stigao u 20. minutu posle trojke Čelsi Hol – 45:31. Ipak, to vođstvo je samo kratko trajalo jer je Tamara Rajić praktično uz zvuk sirene za kraj četvrtine bila precizna za 45:34.

Kraljevo se probudilo u trećoj četvrtini u napadu. Iz minuta u minut „malene“ su smanjivale zaostatak, a poenima Tešić stigle do izjednačenja u 25. minutu – 49:49.

Od tog trenutka pa do kraja četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu.

Ključ utakmice bili su uvodni minuti poslednje četvrtine. Kraljevo punih šest minuta nije postiglo poen, što je Zvezda iskoristila i serijom 8:0 stekla odlučujuću prednost. Bili su to minuti kada se Nadežda Nedeljkov javila kao „džoker“ u Zvezdinom timu.

Rajić je trojkom na dva minuta pre kraja primakla svoj tim na 64:61, ali do kraja utakmice gošće nisu uspele da poentiraju.

Kraljevčanke su imale bolji procenat šuta, bolje šutirale za dva poena, a Crvena zvezda za tri. Crvena zvezda je izvela 21 slobodno bacanje više od Kraljeva. Iz 28 pokušaja pogodila je 24, dok je Kraljevo realizovalo pet od sedam slobodnih bacanja.

Kraljevčanke su za nijansu bile bolje u skoku, ali su izgubile čak šest lopti više od rivala – 17/11.

U domaćem timu najefikasnije su bile Milica Bojović sa 15 poena, Aleksandra Katanić sa 11, Nevena Naumčev i Čelsi Hol sa po devet.

Kod gošći Dragana Gobeljić je postigla 16 poena, Tamara Rajić 13, a Džad Edvards 11.

Kurir sport / Kosarka 24.rs

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track