ČUDESAN MEČ NIKOLE JOKIĆA! Srbin ubacio 43 POENA, ali uzalud - moraće Denver na popravni! Nagetsi pali posle PRODUŽETKA! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

plej-of

ČUDESAN MEČ NIKOLE JOKIĆA! Srbin ubacio 43 POENA, ali uzalud - moraće Denver na popravni! Nagetsi pali posle PRODUŽETKA! (VIDEO)

Košarka -

Ništa od "metle" Nagetsa na startu plej-of serije, Minesota je posle produžetka uspela da smanji rezultat u seriji na 3:1...

Spektakularna partija najboljeg srpskog košarkaša Nikole Jokića nije bila dovoljna da Denver završi posao u četvrtfinalnoj seriji Zapada protiv sjajno raspoložene Minesote.

Nagetsi su na gostovanju doživeli poraz posle produžetka 114:108, pa će na svom terenu morati da dovrši posao. Rezultat u seriji je sada 3:1 i Denver će u "Bol areni" imati dve meč lopte za plasman u polufinale konferencije.

Srpski centar Nikola Jokić ostvario je rekord ove sezone u plej-ofu, kada je broj poena u pitanju. Meč je završio sa 43 postignuta poena, a imao je i 11 skokova i šest asistencija. Sjajan je bio u šutu za tri poena (5/8), iz igre je imao 57 odsto (15/26).

Mogao je Jokić i posle 48 minuta da reši pitanje pobednika, ali je na 12 sekundi pre kraja meča promašio jedno od dva slobodna bacanja, pa je meč otišao u produžetak.

Denver je u trećoj deonici zahvaljujući trojkama srpskog asa stigao o devet poena prednosti, ali Minesota se nije predavala. Na krilima raspoloženog Entonija Edvardsa uspeli su da naprave prekoret i u poslednju četvrtinu ušli su sa +6. Odluka Melouna da u tim momentima ostavi na klupi svog najboljeg igrača Nikolu Jokića mogla je skupo da košta Nagetse. Minesota je u prva tri minuta napravila seriju i stigla do dvocifrene prednosti. Na nešto više od dva minuta do kraja domaći tim imao je +12 i delovalo je da će rutinski završiti posao, ali Denver pravi seriju 12:0 i meč odlazi u produžetak.

Zanimljivo, Nikola je učestvovao u postizanju svih 12 poena koji su doneli Nagetsima produžetak. Ali u nastavku, nažalost nije mogao sve sam. Voker i Edvards u produžetku trojkama donose Minesoti prednost i produžetak serije.

Najzaslužniji za pobedu Minesote bi je upravo Edvards koji je meč završio sa 34 postignuta poena, Konli je dodao 19 poena, Tauns je ubacio 17, a Rudi Gober 14 poena.

U poraženom timu, pored Jokića, istali su se Marej sa 19 poena, Porter je ubacio 15, a iskusni Gordon 14 poena.

Serija se sada seli u Kolorado.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track