SELEKTOR SRBIJE VERUJE U CRNO-BELE: Real više nije ono što je bio - STARI SU! Partizan ne može da izgubi tri utakmice!
Foto: Starsport

prognoza pešića

SELEKTOR SRBIJE VERUJE U CRNO-BELE: Real više nije ono što je bio - STARI SU! Partizan ne može da izgubi tri utakmice!

Košarka -

Selektor naše košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić veruje da Partizan ima realne šanse da izbori plasman na fajnal-for Evrolige.

Pešić je za "Sport klub" istakao da Partizan može da sruši aktuelnog vicešampiona Evrope, ekipu Real Madrida, u predstojećoj plej-of seriji.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - rekao je Pešić za Sport klub.

Selektor ističe da su crno-beli trenutno u boljoj formi od Madriđana.

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali 'gore-dole'. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se 'izgleda' uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima.

Plej-of serija startuje u utorak (20.45). Prva dva meča se igraju u Madridu, pa se serija seli u Beograd. Plasman na F4 u Kaunasu izboriće tim koji stigne do tri pobede.

- U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre - zaključio je Pešić.

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track