PANTER JE KLJUČNI ČOVEK ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Španci su napisali nešto što će celu Srbiju PODIĆI NA NOGE!
Foto: Nenad Kostić

novi reprezentativac?

PANTER JE KLJUČNI ČOVEK ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Španci su napisali nešto što će celu Srbiju PODIĆI NA NOGE!

Košarka -

Tekst ugledne španske "Marke" pokrenuće lavinu u košarkašarkaškoj javnosti Srbije.

Da li je stranac rešenje za košarkašku reprezentaciju Srbije? Pitanje je oko kog se godinama unazad vodi žestoka polemika. Mišljenja su oduvek podeljena. Iako je sve više onih koji u naturalizaciji ne vide ništa loše, utisak je da je za veći deo košarkaške javnosti Srbije "stranac u reprezentaciji" i dalje zabranjen pojam.

Zanimljivo, ovom temom pozabavila se i ugledna španska "Marka" koja čvrsto veruje da je u jednom strancu "ključ" za povratak Srbije na košarkaški tron. Reč je o kapitenu Partizana Kevinu Panteru za koga veruju da bi mogao da promeni istoriju srpske košarke.

Marka
foto: Printscreen

U izuzetno zanimljivom tekstu pod naslovom "Kevin Panter krvnik i pretnja Real Madrida - igrač koji bi mogao da promeni istoriju Srbije", španski list ističe da je Amerikanac pokretačka sila na koju Srbija može da računa.

"Kevin Panter ukrao je šou u Vizink centru. Sjajna trojka za rušenje Real Madrida i rešavanje prvog četvrtfinalnog meča u korst Željka Obradovića i njegovog gotovo neograničenog arsenala mađioničarskih trikova", piše Marka i ističe da bi Panter, koji predstavlja najveću pretnju Realu, mogao da promeni istoriju Srbije.

Nada... Srbija

"Ako postignu nemoguće i sruše Real, Partizan će otići na fajnal-for na koji nisu kročili još od sezone 2009/10. Bilo bi to novo oživljavanje srpske košarke - sile koja bi mogla da računa na Pantera", piše Marka.

Španski list ističe da američki košarkaš ima srpski pasoš i da bi se rado odazvao pozivu selekora Srbije.

"Šuter iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je mogućim nastupom za "orlove." piše Marka i podseća na izjavu koju je svojevremeno dao Panter.

"Imam poseban odnos sa Srbijom. Volim je. Dobio sam pasoš i ču sam da postoji ta mogućnost. Ako me pozovu, spreman sam", izjavio je kapiten Partizana.

To bi bila ogromna promena u gigantu svetske košarke, ističe Marka.

"Nikada nisu prihvatili naturalizovane igrače, protive se tome. Ali realnost tima je drugačija i uprkos tome što imaju mnoštvo zvezda, oni su već neko vreme daleko od borbe za zlatne medalje. Panter bi mogao da promeni tradicionalna shvatanja regiona koji živi za košaku. Možda njegova neverovatna serija protiv Reala pokreće sve", zaključuje španski list.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track