OGROMAN POTRES U HRVATSKOJ KOŠARCI! Aco Petrović podneo ostavku, i to putem Tvitera - čelnicima HKS-a je poslao BRUTALNU PORUKU!
Foto: PRofimedia

potres

OGROMAN POTRES U HRVATSKOJ KOŠARCI! Aco Petrović podneo ostavku, i to putem Tvitera - čelnicima HKS-a je poslao BRUTALNU PORUKU!

Košarka -

Aco Petrović više nije direktor Košarkaškog saveza Hrvatske, pošto je danas podneo ostavku na tu funkciju, a javnost je obavestio putem društvenih mreža.

On je svoju odluku obrazložio na Tviteru.

"S obzirom da više nemam poverenja u čelne ljude HKS-a odlučio sam da dam ostavku na mesto sportskog direktora", saopštio je Petrović.

Nešto kasnije je i HKS potvrdio tu informaciju.

"Aleksandar Petrović je danas u prostorijama HKS-a podneo ostavku na funkciju sportskog direktora na koju je izabran u septembru prošle, 2022. godine. Zahvaljujemo gospodinu Petroviću na dosadašnjoj saradnji i angažmanu i želimo mu sreću u daljem radu", naveo je hrvatski savez.

Petrović je u septembru prošle godine izabran za sportskog direktora HKS-a, a mesec dana kasnije i vršioca dužnosti selektora košarkaške reprezentacije. Bilo je to privremeno rešenje nakon odlaska selektora Damira Mulaomerovića.

Tokom narednih mesec dana obavio je mnoge razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektorsko mesto i nedavno je Upravnom odboru poslao dva predloga - Josipa Sesara i Darija Đerđu.

Đerđa je bio Petrovićev favorit, ali HKS je na kraju odabrao Sesara za novog selektora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track