BUDUĆNOST STIŽE U BEOGRAD Mijović pred Zvezdu: Favoriti su, ali imamo svoje ambicije i želje
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BUDUĆNOST STIŽE U BEOGRAD Mijović pred Zvezdu: Favoriti su, ali imamo svoje ambicije i želje

Košarka -

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je, pred meč protiv Crvene zvezde, da je njegova ekipa plasmanom u polufinale ABA lige ispunila svoj prvi cilj, ali je i istakao da je "sportski i ljudski" da se njihove ambicije tu ne završavaju.

"U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale, ali je sportski i ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, jako respektujući sav kvalitet koji ekipa Crvene zvezde ima", rekao je Mijović, prenosi sajt ABA lige.

Budućnost, Aba liga
foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti gostuju ekipi Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

"Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posedujemo. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke", rekao je Mijović.

"Ono što želim da ponovim je da je ova serija jedan izuzetan izazov i nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo seriju, gde imamo svoje ambicije i želje", istakao je on.

Košarkaš Budućnosti Erik Grin je naveo da njegova ekipa u Beograd dolazi da se bori.

"Biće sigurno teška atmosfera, Zvezda je sjajan tim ali mi igramo vrlo dobro u poslednje vreme i ukoliko se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab, ako odigramo kvalitetnu odbranu i odemo tamo sa namerom da se nadmećemo videćemo šta će se desiti", rekao je on.

Utakmica je na programu u nedelju od 19.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Drugi meč ovog polufinala igraće se 23. maja u Podgorici.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track