KAKAV ŠOK! JEDAN TIM ODUSTAJE OD UČEŠĆA U EVROLIGI?! Izborili mesto u eliti, ali ne žele da igraju: Evo ko "uleće" umesto njih!
Foto: Printscreen

neočekivano

KAKAV ŠOK! JEDAN TIM ODUSTAJE OD UČEŠĆA U EVROLIGI?! Izborili mesto u eliti, ali ne žele da igraju: Evo ko "uleće" umesto njih!

Košarka -

Košarkaški klub Gran Kanarija ozbiljno razmišlja da odustane od učešća u Evrligi, prenose strani mediji.

Ekipa sa Kanarskih ostrva osvojila je Evrokup i tako obezbedila mesto u najelitnijem evropskom takmičenju, ali zbog finansijsijskih, logističkih i takmičarskih razloga ozbiljno razmatraju da ipak odustanu od učešća.

Smatraju da je Evroliga preveliki izazov za njih. Klub se nalazi na udaljenim Kanarskim ostrvima i pored 34 meča za najboljim rivalima u Evropi ogroman izazov predstavljao bi zahtevan raspored putovanja.

Poslednji put kada su učestvovali u elitnom takmičenju nisu se proslavili. U sezoni 2018/19 imali su skokr 8/22 i naporan raspored odrazio se na njihove rezultate u ACB ligi, gde nisu uspeli da se domognu plej-ofa.

Zvanična odluka kluba o učešću ove szone još uvek nije doneta, a konačan spisak učesnika biće poznat u julu.

Ukoliko odluče da odustanu od takmičenja, njihovo mesto će najverovatnije zauzeti Valensija.

To znači da će Zvezda i Partizan gotovo sigurno biti učesnici Evrolige i naredne sezone. Podsetimo, Zvezda, Partizan, Virtus i Valensija su kandidati za tri vajld-karte, pa ako španski klub zauzme mesto Gran Kanarije svi zainteresvani biće u eliti i naredne sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track