VELIKO PRIZNANJE ZA LJUBIMCA GROBARA: Centar Partizana u idealnoj petorci Evrolige!
Foto: Starsport

zasluženo

VELIKO PRIZNANJE ZA LJUBIMCA GROBARA: Centar Partizana u idealnoj petorci Evrolige!

Košarka -

Košarkaš Partizana Matijas Lesor izabran je u idealnu petorku Evrolige za sezonu 2022/23, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja.

Pored Lesora u idealnoj petorci nalaze se i plejmejker Makabija Lorenco Braun, as Olimpijakosa Saša Vezenkov, kao i igrači Real Madrida Valter Tavares i Džanan Musa.

Ljubimac Grobara je po indeksu korisnosti bio odmah iza maestralnog Saše Vezenkova, sa prosečnim indeksom 19,1.

Na 38 odigranih mečeva prosečno je beležio 12 poena, 7,1 skok i 1,4 asistenciju.

"Partizanov centar je bio sila tokom cele sezone i bio je vodeći u ligi po skokovima (7,1 skok u proskeu) dok je bio drugi u proseku indeksa korisnost (19,1). Matijas Lesor je izjednačen na prvom mestu Evrolige sa osam dabl-dabl partija i postao je jedan od samo 10 igrača u poslednjoj deceniji koji su prosečno beležili više od 3 ofanzivna skoka po utakmici. Kao model doslednosti, Lesor je imao dvocifreni indeks korisnosti (PIR) u svim osim u tri utakmice ove sezone. Njegov procenat šuta za dva poena od 67,6% bio je najveći od svih igrača sa isto toliko postignutih koševa (4,3 po utakmici). Mnogi od tih bili su ali-up i koševi iz odbojke (ofanzivni skok i poeni na obruču), koji su oduševili njegove navijače u Beogradu i sa kojima bi se popeo na tribine Štark Arene da peva i igra sa njima posle pobeda na domaćem terenu", navodi se na sajtu Evrolige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track