KOŠARKAŠKO ČUDO IZ SRBIJE: Sin našeg legendarnog asa monstruoznim partijama OPČINIO EVROPU! Srbin IZDOMINIRAO na turniru Evrolige!
Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

BISER ZVEZDE

KOŠARKAŠKO ČUDO IZ SRBIJE: Sin našeg legendarnog asa monstruoznim partijama OPČINIO EVROPU! Srbin IZDOMINIRAO na turniru Evrolige!

Košarka -

Raduj se, Srbijo - dobila si novi biser košarke...

Nikola Topić (17), sin našeg proslavljenog košarkaš Milenka Topića, svojim spektakularnim partijama na završnom ANGT turniru Evrolige u Kaunasu raspametio je košarkašku javnost na Starom kontinentu.

Nakon dva poraza od Reala i Barslone juniori Zvezde zabeležili su u poslednjem kolu A grupe trijumf nad Panatinaikosom (78:76) i tako se na najbolji mogući način oprostili od učešća na ovogodišnjem završnom turniru Evrolige.

Nikola Topić
foto: Starsport©

Iako je rezultat ovaj put izostao, crveno-beli zadovoljni mogu napustiti Kaunas jer se Evropa jer u svojim redovima imaju igrača koji će u budućnosti gotovo sigurno dominirati najelitnijim klupskim takmičenjem.

Reč je o Nikoli Topiću koji je svojim maestralnim partijama obeležio ovogodišnji turnir u Kaunasu.

Mladi srpski košarkaš blistao na sve tri utakmice. Protiv Reala ubacio je 39 poena, zabeležio osam skokova uz indeks korisnosti 48! Surovu dominaciju pokazao je i protiv moćne Barselone - meč je završio sa 25 postignutih poena, 12 skokova i sedam asistencija (indeks 41). U poslednjem meču protiv Panatinaikosa, na krilima fantastičnog Topića, Zvezda je uspela da nadoknadi zaostatak od čak 17 poena i zabeleži pobedu. Maestralni Topić je u poslednjem napadu na dve i po sekunde do kraja postigao koš za trijumf svog tima. Ponovo je imao impresivne brojke - zabeležio je 28 poena, četiri skoka i četiri asistencije za indeks 29!

O njegovoj neverovatnoj dominaciji na terenu bruji košarkaška javnst. Cela Evropa je imala priliku da se uveri da Zvezda u svojim redovima ima novo košarkaško čudo!

Nikola je na tri odigrana meča prosečno beležio 30,6 poena, 7,3 skoka i 6,3 asistencije!

Topić je prošle sezone upisao prve minute u seniorskom timu Crvene zvezde. Ove godine od starta je bio sa prvim timom crveno-belih i dobio je šansu da se oproba i u Evroligi. Međutim, dolaskom Vildoze i Kampaca izgubio je minutažu, pa je klub doneo odluku da ga pošalje na pozajmicu.

Najpre je pozajmljen ekipi FMP-a, međutim, zbog činjenice da je već ove sezone nastupao za Zvezdu u ABA ligi - njegov transfer je propao, pa je na kraju završio u redovima OKK Beograd.

Ispostavilo se da je to bio sjajan potez za njegovu karijeru. Ovaj 17-godišnjak blista u Košarkaškoj ligi Srbije, lider je tima iz "Žućkove avlije" i iz meča u meč pokazuje da Srbija ne mora da brine za budućnost, bar kada je reč o poziciji plejmejkera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track