SMEŠI NAM SE SRPSKO NBA FINALE! Samo NEVIĐENO ČUDO može sprečiti okršaj Jokića i Jovića za šampionski prsten!
Foto: Megan Briggs / Getty images / Profimedia, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

sjajno

SMEŠI NAM SE SRPSKO NBA FINALE! Samo NEVIĐENO ČUDO može sprečiti okršaj Jokića i Jovića za šampionski prsten!

Košarka -

Kako stvari stoje, jedan Srbin će se sa šampionskim prstenom na ruci vratiti iz Amerike...

Ako se ne dogodi čudo kakvo nije viđeno u 77 godina dugoj istoriji NBA lige, u velikom finalu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu gledaćemo okršaj dva Srbina!

Denver Nagetsi i Majami Hit vode 3:0 u finalnim serijama Zapadne i Istočne konferencije. Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem i Majami za koji nastupa mladi Nikola Jović dominanto su stigli na korak od velikog finala i borbe za titulu, a pored sjajne forme u kojoj se nalaze na ruku im ide i tradicija.

Nikada niko u istoriji NBA plej-ofa nije uspeo da napravi preokret nakon zaostatka od 0:3. Naime, klubovi koji su vodili sa 3:0 prošli su dalje 149 puta u istoriji NBA lige - nikada nisu ispali!

Najbliži čudu bili su Njujork Niksi 1951. godine, Nagetsi 1994. i Portland 2003. godine. Ova tri tima uspela su da izjednače na 3:3, ali su u odlučujućim utakmicama doževeli poraz.

Dakle, ako se tradicija nastavi imaćemo istorijsko finale za srpsku košarku. Prvi put u borbi za prsten gledaćemo okršaj dva srpska košarkaša.

Jokić će sa svojim Denverom pokušati da overi plasman u finale u noći između ponedeljka i utaorka, kada će od 2.30 početi četvrti meč u Kripto areni u Los Anđelesu.

Dan kasnije, Jovićev Majami će pred svojim navijačima učiniti sve da popularnom "metlom" okonča polufinalnu seriju sa Bostonom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track