JOKIĆ ODVEO DENVER U VELIKO FINALE NBA LIGE! Metla za Lejkerse - Nagetsi su šampioni Zapada: Još jedan brutalan TRIPL-DABL Srbina!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nikola ide po prsten

JOKIĆ ODVEO DENVER U VELIKO FINALE NBA LIGE! Metla za Lejkerse - Nagetsi su šampioni Zapada: Još jedan brutalan TRIPL-DABL Srbina!

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić boriće se za šampionski prsten NBA lige!

Košarkaši Denver Nagetsa prvi put u istoriji kluba izborili su plasman u veliko finale NBA lige.

Nagetsi su savladali Los Anđeles Lejkerse rezultatom 113:111 za 4:0 u seriji i tako postali šampioni Zapadne konferencije.

Tim iz Kolorada do prvog istorijskog plasmana u finale najjače lige na svetu vodio je maestralni Nikola Jokić koji je ovaj meč završio sa novim impresivnim tripl-dablom. Somborac je imao 30 postignutih poena, 14 skokova i 13 asistencija!

Jokić je osmim tripl-dablom u plej-ofu oborio rekord legendarnog Vilta Čembrlejna, koji je 1967. godine zabeležio sedam tripl-dablova u nakon regularnog dela sezone.

ejkersi su bili bolji rival u prvom poluvremenu, koje su završili maksimalnim vođstvom 73:58. U prvom poluvremenu istakao se Lebron Džejms koji je za domaći tim postigao 31 poen.

Usledila je odlična treća četvrtina Denvera, koju je tim iz Kolorada okončao rezultatom 36:16.

Veći deo poslednje četvrtine u vođstvu su bili gosti. Nakon poena srpskog centra Nikole Jokića Denver je dva minuta i 50 sekundi pre kraja poveo sa 110:104, ali se Lejkersi nisu predali i posle poena Entonija Dejvisa sa penala stižu do nerešenog ishoda (111:111).

Poslednji poen na meču postigao je Jokić 51,7 sekundi pre kraja za 113:111, a Lejkersi su u dva navrata mogli do produžetka, ali je neprecizan bio Džejms.

Nikola je i na ovom meču imao sjajnu podršku saigrača. Marej je ubacio 25 poena, Gordon 22, Porter 15, a Koldvel-Poup 13 poena.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U poraženom timu najefikasniji bio je Lebron Džejms sa 40 poena, 10 skokova i devet asistencija. Entoni Dejvis je ubacio 21 poen, a Rivs 17 poena.

Nagetsi će u finalu igrati protiv boljeg iz finalne serije Istoka u kojoj se sastaju Boston i Majami. Ekipa sa Floride trenutno vodi sa ubedljivih 3:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track