CRVENA ZVEZDA SE SPREMA ZA EVROLIGU: A licenca je velika želja! Kampaco i Vildoza su bili sreća! Hoće li ostati na Kališu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ambicija

CRVENA ZVEZDA SE SPREMA ZA EVROLIGU: A licenca je velika želja! Kampaco i Vildoza su bili sreća! Hoće li ostati na Kališu!

Košarka -

KK Crvena zvezda već deceniju želi da postane punopravan član borda Evrolige, tačnije klub sa A licencom najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja.

Nemanja Vasiljević
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Otvoreno o toj temi, kao i svim prilikama i nedaćama sa kojima se sreće KK Crvena zvezda govorio je generalni menadžer kluba Nemanja Vasiljević.

Evroliga trenutno ima 13 klubova sa A licencom, Crvena zvezda nije jedan od njih.

- To nam mnogo smeta, jer se stvara začarani krug. Moramo da osvojimo ABA ligu da bismo igrali Evroligu i onda, primera radi, dođemo u situaciju da igramo u četvrtak sa Realom, a onda u nedelju sa Borcem i da nam ta utakmica u Čačku bude važnija nego ona u Madridu. To nema smisla. Ovde u Evroligi smo – ne znam ni sam – deset godina. Porasli smo kao klub i iskreno mislim da zaslužujemo sigurnost da znamo da ćemo tu biti i u narednim godinama - govori Vasiljević za "Eurohoops".

Nemanja Vasiljević
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

U Crvenoj zvezdi tvrde da bi im posedovanje A licence otvorilo niz pogodnosti.

- Teško je drugačije planirati. Ako želimo da dovedemo igrača i ja pozovem njegovog agenta prvo pitanje je: ’Gde ćete da igrate sledeće godine?’. I dok se konačna odluka donese, obično u julu, mi smo već zakasnili na tržištu i moramo da preplaćujemo igrače, a mi nemamo ogroman budžet... Potrebna nam je izvesna sigurnost. Ne kažem zatvorena liga, ali neki standardi.

Naredne sezone crveno-beli imaju velike ambicije.

- Sa naše strane učinićemo sve da povećamo budžet. Igraćemo u većoj Štark areni i uraditi sve što treba da dobijemo stalno mesto. Mislim da je ova godina svima pokazala da Beograd zaslužuje dva mesta u Evroligi.

Luka Vildoza, Fakundo Kampaco
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Pojačanja će zavisiti od visine budžeta.

- Neće to biti ogromno pojačanje... Na kraju godine ćemo, kao i svaki put, objaviti izveštaje i videćete da smo u nižem rangu u konkurenciji evroligaških timova. Ove sezone nam se samo posrećilo sa Vildozom i Kampacom, na vreme smo reagovali, a obojica su dobili uloge koje nikada nisu imali. Faku nikada nije imao ovoliku slobodu, da igra po 40 minuta. Isto važi i za Luku. Tako da je to bilo dobro i za njih.

U Crvenoj zvezdi nemaju sumnju da će sledeće godine igrati Evroligu. Na pitanje novinara za koje se takmičenje spremaju, Vasiljević kaže:

- Za Evroligu! Sve što radimo ide u tom smeru. Planiramo da se preselimo u Štark arenu, radimo na drugačijem pristupu prodavanja ulaznica, na igračima koje želimo da dovedemo. Da oni budu dobri, iskusni, sa kičmom sastavljenom od srpskih igrača, kao i uvek. Za nas je to najbitnije, da srce tima budu domaći igrači. Videlo se to i na ovogodišnjem Fajnal foru. Real i Olimpijakos su imali takvu srž. Takvi igrači prave razliku, jer osećaju klub i grad. To je i normalno na kraju krajeva.

Kurir sport/Eurohoops

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track