KLS UDARILA NA ABA LIGU: Unižavate Srbiju, srpske klubove i srpsku košarku
Foto: @starsport

Saopštenje

KLS UDARILA NA ABA LIGU: Unižavate Srbiju, srpske klubove i srpsku košarku

Košarka -

Čelnici regionalne ABA lige objavili su danas datume finalne serije plej-ofa.

Ti datumi se preklapaju sa datumima koje su odredili čelnici srpske Superlige.

Zbog toga se prvo oglasila Crvena zvezda, a sada se oglasila i sama Košarkaška liga Srbije.

"Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03. juna. 2023.godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini!

Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.

Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!

I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti", stoji u saopštenju koje je potpisao direktor KLS Aleksandar Grujin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track