OTKRIVENO ZAŠTO SRPSKI ARBITRI NE SUDE PARTIZANU I CRVENOJ ZVEZDI: Ovo su njihova obrazloženja!
Foto: Starsport©

Sada je sve jasno

OTKRIVENO ZAŠTO SRPSKI ARBITRI NE SUDE PARTIZANU I CRVENOJ ZVEZDI: Ovo su njihova obrazloženja!

Košarka -

Najbolje srpske sudije, njih četvorica, obavestile su ABA ligu da nisu u mogućnosti da sude finalnu seriju između Partizana i Crvene zvezde.

ABA liga je već saopštila imena arbitara koji će suditi prve tri utakmice u seriji koja se igra do tri pobede, a u kojoj Partizan ima prednost domaćeg terena.

Sada je jasno i šta su srpski arbitri naveli kao razlog svog odsustva. Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić i Uroš Obrknežević su dostavili komesaru za suđenje Srđanu Dožaiju i direktoru Miliji Vojinoviću opravdanja.

Ovo su razlozi srpskih sudija:

Uroš Obrknežević - zbog privatnih putovanja nije u mogućnosti da sudi do 28.6, posle toga se stavlja na raspolaganje Ligi Milivoje Jovčić - zbog rehabilitacije ne može da se odazove delagiranjima u narednom periodu Ilija Belošević - zbog povrede pete i tretmana koji traje 20 dana nije u mogućnosti da sudi finale ABA Uroš Nikolić - saopštio da do kraja sezone nije na raspolaganju za suđenje u ABA

Finalna serija između Partizana i Crvene zvezde počinje u utorak od 20 časova u Areni. Dva dana kasnije na istom mestu u isto vreme igra se druga utakmica, a potom se serija seli u halu "Aleksandar Nikolić", gde će Zvezda biti domaćin.

SPISAK DELEGIRANIH SUDIJA ZA PRVE TRI UTAKMICE FINALE:

1. meč, 13. jun, 20.00: Saša Pukl (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska), Milan Nedović (Slovenija)

2. meč, 15. jun, 20.00: Matej Boltauzer (Slovenija), Miloš Koljenšić (Crna Gora), Sašo Petek (Slovenija)

3. meč, 18. jun, 20.30: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Luka Kardum (Hrvatska)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track