OGLASIO SE GENIJE IZ SENKE! BEZ NJEGA NIŠTA NE BI BILO MOGUĆE! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI ZA JOKIĆEV USPEH, evo šta je poručio
Foto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

NIŠTA BEZ NJEGA

OGLASIO SE GENIJE IZ SENKE! BEZ NJEGA NIŠTA NE BI BILO MOGUĆE! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI ZA JOKIĆEV USPEH, evo šta je poručio

Košarka -

Savršen je igrač Nikola Jokić, najbolji na svetu, nema dileme i, posle sedam sezona u NBA osvojio je šampionski prsten.

Podigao je ujedno i trofej namenjen najkorisnijem košarkašu finalne serije. Brojke koje je beležio su neverovatne, a rekordi koje je postavio dugo će se pamtiti.

Momak iz Sombora jedva čeka da konačno završi sa obavezama u SAD, da se ukrca na avion, dođe u Srbiju i svoj grad gde ga čeka prva i najveća ljubav - njegovi konji.

Dok smo se godinama divili Jokiću i gledali kako mimo svoje volje izrasta u superzvezdu, znali smo da iza njega stoji jedan čovek.

Bez njega Nikola Jokić, pored svega što ume i što radi na terenu sa košarkaškom loptom, ne bi bio tu gde jeste.

Miško Ražnatović se oglasio nakon NBA finala.

"Posle večerašnjih 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije i istorijske titule za Nagetse sa impresivnim učinkom u plej-ofu od 16 pobeda i četiri poraza, Nikola Jokić je osvojio trofej za MVP NBA finala plej-ofa 2023!", poručio je popularni menadžer na društvenim mrežama u fotografiju sa Jokićem.

Miško Ražnatović je najzaslužniji za to što je Srbija dobila petog NBA šampiona i jednog od najboljih evropskih igrača svih vremena.

Somborac ima 28 godina i pred sobom još dosta vremena da menja istoriju, postavlja nove rekorde i granice. Trener Majkl Meloun je posle titule najavio velike stvari i pohod na nove uspehe.

Šta god da se desi u budućnosti Miško će biti čovek iz senke, iz drugog plana, ili sa strane ako vam je tako lakše. Baš tako je jednu od dve pobede Denvera u Majamiju - mirno, stajao je iza Jokićeve porodice, zadovoljno se smeškao i aplaudirao.

KAKO JE MIŠKO OTKRIO JOKIĆA?

Sjajna mreža skauta Miškove agencije je zatajila, prošao je ispod radara tada debeljuškasti centar.

Lično Ražnatović je insistirao na potpisu sa Jokićem, nakon što je čitao izveštaje lige mlađih kategorija u novinama.

"Šta se desilo? Ja sam malo staromodan, pa čitam novine, ne toliko veb portale. Na poslednjoj stranici tu su rezultati iz svih liga u jednim novinama. I jednom sam video da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo "vau", ništa više od toga. Sledeće sedmice sam ponovo to uradio. Tada sam video 30 poena i 27 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan, pa sam pitao skaute o njemu. Dobio sam - tišinu. Nisu ga znali. To je bilo iznenađenje godine", rekao je Ražnatović nedavno u podkastu "Showtime Basketball".

Skauti su odmah prešli na posao.

"Rekao sam mu da je sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan. Samo posle tri minuta me je pozvao nazad i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja verujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da ga potpiše. Pronašli smo porodicu, razgovarali, koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On pre toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Želeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste".

Koliko je dobra procena Ražnatovića bila, najbolje govori sledeća rečenica koju je izgovorio.

"Ovo je prvi i poslednji igrač kojeg smo potpisali za 27 godina bez da smo ga videli. A sada pričamo o skautiranju, analizama...".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track