ČUDO! OVO NIKAD NIJE URADIO NIJEDAN KOŠARKAŠ NBA LIGE: Jokić najveći u istoriji plej-ofa NAJJAČE lige na svetu!
Foto: AP David Zalubowski

Čudo

ČUDO! OVO NIKAD NIJE URADIO NIJEDAN KOŠARKAŠ NBA LIGE: Jokić najveći u istoriji plej-ofa NAJJAČE lige na svetu!

Košarka -

Kako je Miško otkrio Jokića? Izveštaj iz novina koji je promenio istoriju košarke!

Savršen je igrač Nikola Jokić, najbolji na svetu, nema dileme i posle sedam sezona u NBA osvojio je šampionski prsten. Podigao je ujedno i trofej namenjen najkorisnijem košarkašu finalne serije. Brojke koje je beležio su neverovatne, a rekordi koje je postavio dugo će se pamtiti.

Prvi je igrač u istoriji NBA plej-ofa koji je zabeležio 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija.

Bio je nepoznat

Sjajna mreža skauta Miškove agencije je zatajila, prošao je ispod radara tada debeljuškasti centar.

Lično Ražnatović je insistirao na potpisu s Jokićem, nakon što je čitao izveštaje lige mladih kategorija u novinama.

- Šta se desilo? Ja sam malo staromodan pa čitam novine, ne toliko portale. Na poslednjoj stranici su rezultati iz svih liga u jednim novinama (Sportski žurnal, prim. aut.). I jednom sam video da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo „vau“, ništa više od toga. Sledeće sedmice sam ponovo to uradio. Tada sam video 30 poena i 27 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan, pa sam pitao skaute o njemu. Dobio sam - tišinu. Nisu ga znali. To je bilo iznenađenje godine - rekao je Ražnatović nedavno u podkastu „Showtime Basketball“.

1 / 8 Foto: Printscreen

Skauti su odmah prešli na posao.

- Rekao sam mu da je sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan. Samo posle tri minuta me je pozvao i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja verujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da potpiše s njim. Pronašli smo porodicu, koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On pre toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Želeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste.

Dobra procena

Koliko je dobra procena Ražnatovića bila, najbolje govori sledeća rečenica koju je izgovorio.

- Ovo je prvi i poslednji igrač s kojim smo potpisali za 27 godina a da ga nismo videli. A sada pričamo o skautiranju, analizama....

PORUKA

Ponosan

l Miško Ražnatović se oglasio nakon NBA finala:

- Posle 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije i istorijske titule za Nagetse, sa impresivnim učinkom u plej-ofu od 16 pobeda i četiri poraza, Nikola Jokić je osvojio trofej za MVP NBA finala plej-ofa 2023 - poručio je popularni menadžer na društvenim mrežama uz fotografiju s Jokićem.otkrio Jokića?

Izveštaj iz novina koji je promenio istoriju košarke!

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM KURIRU

Aleksandar Knežević

Naslovna 06.14.2023.
foto: Kurir

Bonus video:

01:00

Jokić isprobao koševe u Berlinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track