AMERIKA BRUJI O OVOME: Čuveni as spektakularnom analizom POSTIDEO Jokićevog najvećeg HEJTERA! Zapušio mu usta za sva vremena!
Foto: Printscreen

OBJASNIO

AMERIKA BRUJI O OVOME: Čuveni as spektakularnom analizom POSTIDEO Jokićevog najvećeg HEJTERA! Zapušio mu usta za sva vremena!

Košarka -

Bivši NBA as i aktuelni analitičar uglednog američkog ESPN, Ričard Džeferson, spektakularnom analizom Jokićeve statistike u plej-ofu zapušio je usta svim kritičarima srpskog košarkaša.

Nikola Jokić proglašen je za MVP finalne serije NBA lige, pošto je svom Denveru doneo prvu šampionsku titulu u istoriji franšize.

Srpski as bio je nezaustavljiv u čitavom plej-ofu. Na ukupno 20 mečeva prosečno je beležio 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija. Popularni "Džoker" postao je prvi igrač u istoriji plej-ofa koji je bio lider u ukupnim poenima, skokovima i asistencijama! Što je prosto neverovatno.

Nikola Jokić
foto: AP David Zalubowski

Njegovu impresivnu statistiku u programu uživo na američkom ESPN-u opsežno je analizirao Ričard Džeferson.

Čuveni as poredio je Nikoline brojke sa učinkom Kevina Durenta, Medžika Džonsona, Tima Dankana i Stefa Karija, koji su ranije osvajali prestižno FMVP priznanje.

Brojke ne lažu, Jokić ih je sve nadmašio.

"Jokić je Kevin Durent u postizanju poena, Medžik Džonson u asistencijama i Tim Dankan u skokovima", poručio je Džeferson.

Bivši košarkaš istakao je da je Nikola imao i bolje procente šuta od Stefa Karija kada je bio MVP finala.

Durent je kao MVP finala 2017. godine prosečno beležio 28,5 poena, Nikola je imao 30 poena u proseku.

Legendarni Medžik Džonson beležio je 9,4 asistencije kada je prvi put postao MVP finala, Jokić je imao prosečno 9.5 asistencija.

Kada je Tim Dankan prvi put postao MVP finala prosečno je beležio 11,5 skokova po meču, Jokić je na 13,5.

I to nije sve. Kada je reč o procentu šuta za tri poena - Nikolin prosek je 46,1%. Bivši MVP finalne serije Stef Kari imao je prosek 39,7%.

Dok je Džeferson iznosio ove podatke, njegov kolega u studiju, Kendrik Perkins, nije progovorio ni reč.

Čovek koji je čitave sezone omalovažavao Nikolu i osporavao svaki njegov podvig, sada je prosto zaćutao.

Podsetimo, analitičar ESPN-a vodio je sramnu kampanju protiv srpskog centra u finišu regularnog dela sezone i konstantno urgirao da Džoel Embid dobije MVP titulu, što se i desilo.

Optuživao je Srbina da "pumpa" brojke kako bi imao tripl-dablove, pričao da je Jokić dvostruki MVP isključivo zbog boje kože, a ne igračkih kvaliteta i iznosio mnoge druge neistine na račun srpskog asa...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track