ČUDESNE PRIČE O NIKOLI JOKIĆU: Što igra TAJ DEBELI, a ne moj klinac?! Evo šta su roditelji drugih dečaka govorili U TO VREME...
Foto: Harry How / Getty images / Profimedia

SLEDEĆA STANICA

ČUDESNE PRIČE O NIKOLI JOKIĆU: Što igra TAJ DEBELI, a ne moj klinac?! Evo šta su roditelji drugih dečaka govorili U TO VREME...

Košarka -

Priča u Somboru je bila završena i naredni korak bio je Novi Sad! Veliki korak, možda i ključni za dalju karijeru. Međutim, ni tamo nije sve išlo po planu.

S klupe je ekipom komandovao Ljuba Ančić, koji je u razgovoru s Bojanom Brezovcem, novinarom Mocart sporta, otkrio:

- Video sam ga na nekoj utakmici, bio sam na tribinama, jednostavno, u oko mi je upalo talentovano dete. Vrlo brzo sam shvatio da niko nije znao za njega, da nije prošao apsolutno nikakve reprezentativne selekcije, e sada da li je to bio propust nekoga ili jednostavno nisu smatrali da je dobar, to ne znam, ali meni se svideo kako je izgledao na terenu. Pošto smo znali njegovog brata Strahinju, koji je tada već prestajao da igra, dogovorili smo se da Nikolu dovedemo u Novi Sad da se priključi ekipi juniora, kojoj je ionako falio centar - rekao je tadašnji trener "lala".

Sportski direktor Vojvodine ispričao je jedan zanimljiv detalj s meča juniora:

- Kad se setim samo tih povika s tribina drugih roditelja, deru se: "Što igra onaj debeli, što ne igra moje dete" - priseća se Kovačević.

Trener iz Voše objasnio je šta se desilo na kraju Nikoline priče u Srpskoj Atini.

- Bio je to period kad se klub raspadao. Otišli su sponzori, nije bilo para i nije bilo realno da Nikola ostane u Vojvodini, iako je projektovan da bude lider seniora i vođa novog talasa Vojvodine - završava Ančić.

Priča u Novom Sada bila je gotova. I to mnogo pre nego što je planirano. Došlo je vreme za put ka Beogradu. Naredna stanica bila je Mega, klub gde ga je doveo Miško Ražnatović. Kakav genijalan potez ovog košarkaškog menadžera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track