MALJKOVIĆ ZADOVOLJNA POSLE TRIJUMFA NAD TURSKOM: Hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova
Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

EVROPSKO PRVENSTVO

MALJKOVIĆ ZADOVOLJNA POSLE TRIJUMFA NAD TURSKOM: Hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova

Košarka -

Specijalni izveštač Kurira iz Ljubljane: Dejan Ignjatović

Košarkašice Srbije pobedile su u Sloveniji selekciju Turske sa 71:63 u meču prvog kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Selektorka Marina Maljković poručila je posle meča da je "lekcija naučena".

"Dosta važna pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova... Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako terba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas", rekla je Maljković.

Naredni protivnik je selekcija Slovačke, sa kojom naše košarkašice igraju u petak od 20 časova i 45 minuta.

"Slovačka je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera i promenama odbrane pa očekujemo dosta zone i presinga preko celog terena. Da su loše izgubile bi 30 razlike od Mađarske, a to je bila egal utakmica. Svaka će utakmica biti teška i samo ako imamo ovaj pristup posebno sada kada nas je 11", dodala je Maljković.

04:32

Marina Maljković posle pobede nad Turskom

Mnogi smatraju da je ovo bila ključna utakmica u grupnoj fazi i da će posle nje biti lakše.

"Ništa nije lakše. Zašto? Evo, pobeda jeste važna jer se čini da nismo naučili lekciju i posle svetskog nam je to i bilo najteže da opet gubimo prvu utakmicu gde je ekipa nešto bolja od tebe ovako slična situacija. jeste bitna pobeda sa te strane, a nama ništa ne može da bude lakše jer ako ne zapnemo svi ni na jednoj utakmici neće biti dobro", smatra selektorka Srbije.

U narednom kolu, Srbija će igrati protiv Slovačke, dok će se Turska sastati sa Mađarskom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track