A, SADA ONO PRAVO! Zbog ovoga je Jokić JEDVA DOČEKAO da pobegne iz SAD! Nikola i njegovi konji jure za pehar i plašt!
Foto: Sonja Spasić

SOMBOR

A, SADA ONO PRAVO! Zbog ovoga je Jokić JEDVA DOČEKAO da pobegne iz SAD! Nikola i njegovi konji jure za pehar i plašt!

Košarka -

Ovo voli više od košarke! Jokić i njegovi konji u nedelju na hipodromu u Somboru jure za pehar i plašt

Tek što je osvojio NBA titulu, najbolji košarkaš Denvera okreće se kasačkim trkama za kojima je lud od detinjstva.

Nikola Jokić jedva je dočekao kraj plej-ofa u NBA ligi kako bi se što pre vratio u Sombor! Razlog je tako logičan, kada je u pitanju najbolji igrač Denver Nagetsa.

Naime, u nedelju se u Nikolinom rodnom gradu održavaju konjičke kasačke trke, a to je nešto što on nikako ne želi da propusti. Sreća pa su Nagetsi uspeli da se domognu NBA titule posle pet utakmica.

To je i te kako išlo naruku Nikoli, koji je morao da se pojavi i na ludoj proslavi na ulicama Denvera, a sutra će se, kako je planirao, biti na somborskom hipodromu kako bi bodrio grla iz svoje štale "Drim kečer".

Nikola Jokić, trke u Subotici, konjički sport
foto: Kurir

Konjički klub Vojvođanin, čiji je predsednik Nikolin otac Branislav, organizator je trkačkog dana. Dve trke se izdvajaju - najvažnija je Derbi grada Sombora, a u njoj će sigurno da se takmiče Jokićevi konji. Radi se o jednoprežnoj kasačkoj trci za sva grla starija od tri godine. Interesantno je da je nagradni fond 170.000 dinara, a pobednik će dobiti pehar i plašt.

Drugo nadmetanje nosi naziv Probni derbi, nagradni fond je nešto manji - 120.000 dinara, a prvoplasirani dobija pehar. Nije poznato da li će "Drim kečer" prijaviti konje za još neke trke, to će se se sve saznati sutra. Nikola je opsednut konjima i kasačkim trkama, pa bi mu osvajanje pehara u Somboru verovatno značilo kao i titula šampiona NBA lige, ako ne i više.

Njegov otac Branislav, koji vodi računa i o štali, pre nekoliko godina se angažovao i oko sređivanja hipodroma, a u ovaj objekat uložena su znatna sredstva.

- Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava - pričao je on za Sombor njuz.

Nikola Jokić, Konj, Nikola Jokić konj
foto: Starsport

- Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci - dodao je Branislav.

Hipodrom u Somboru jedini ima tri nezavisne staze i trka u nedelju biće pravi spektakl.

Nikola jesenas kupio konja od 100.000 evra

Kako je Kurir jesenas otkrio, Nikola Jokić kupio je još dva konja, od kojih je jedan dvogodac koji vodi poreklo od čuvenog švedskog kasača Maharadže, pobednika najveće trke na svetu Pri d'Amerik 2014.

Kupovina je obavljena vanaukcijski u Napulju, a vrednost Jokićevog novajlije u štali "Drim kečer", po imenu Enco Džet, koji već ima tri pobede, procenjuje se na čak 100.000 evra!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track