VIŠE SE MI NE PITAMO MNOGO! Srbija izgubila od Mađarske, šanse za plasman u četvrtfinale POSTOJE a evo šta treba da se desi!
Foto: FIBA

EVROPSKO PRVENSTVO

VIŠE SE MI NE PITAMO MNOGO! Srbija izgubila od Mađarske, šanse za plasman u četvrtfinale POSTOJE a evo šta treba da se desi!

Košarka -

Specijalni izveštač Kurira iz Ljubljane: Dejan Ignjatović

U poslednjem meču grupe D Evropskog prvenstva u Ljubljani ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske rezultatom 81:75, pa će izabranice Marine Maljković put do četvrtinala morati da traže preko baraža.

Znale su naše košarkašice im "igra" i poraz do četiri poena od Mađarske, ali uz uslov da Turska pobedi Slovačku. Međutim, sada će Srbija morati težim putem da izbori plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva.

Dakle, sada je Mađarska prva u grubi, odmah iza je Srbija pa će naša reprezentacija morati da igra plej-of za plasman među osam najboljih ekipa. U baražu, naše devojke će igrati protiv Velike Britanije, koje su završile na trećoj poziciji u Grupi C.

Naše košarkašice otvorile su meč na fenomenalan način, igrale su sa velikom željom i motivacijom, uspele su ubrzo da se rezultatski odlepe, ali su se protivnice konsolidovale i vratile u igru.

Anderson je briljirala u uvodnim minutima meča, i upravo je ona bila ta koja je zadavala najviše problema provničkoj selekciji!

U nastavku smo gledali veliku borbu na parketu u Stožicama. Igralo se dosta čvrsto, naše košarkašice su pojačale odbranu, pa igračice Mađarske nisu tako lako pronalazile put do našeg koša. U poslednjoj sekundi prvog poluvremena šou je odnela Nevena Jovanović koja je pogododila trojku uz faul, a potom je uspešno realizovala dodatno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da izabranice Marine Maljković u svlačionicu odu sa +5 poena prednosti.

A onda, u trećoj četvrtini, igra naše reprezentacije krenula je nizbrdo. U tim momentima gotovo da ništa nije funkcionisalo, bilo je mnogo grešaka u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, što su protivnice iskoristile i odmah napravile seriju od 9:0! Nastavile su Mađarice da sa odličnom igrom, dok su izabranice Marine Maljković bile neprepoznatiljive, pa su ovu četvrtinu izgubile sa 27:11!

U poslednjih 10 minuta viđena je prava borba, uspele su naše košarkašice da se vrate u meč i učine sve da bude neizvesna završnica, ali pobeda izabranicama Marine Maljković je nažalost izmakla!

U pobedničkom taboru najbolja je bila Kiš je sa 21 poenom i 11 skokova dok se u našoj reprezentaciji istakla Ivon Anderson sa 18, a Nogić i Čađo su postigle po 12 poena.

Tok utakmice:

Srbija - Mađarska: 66:55

Četvrta četvrtina:

Srbija
foto: FIBA

U poslednjih 10 minuta viđena je prava borba, uspele su naše košarkašice da se vrate u meč i učine sve da bude neizvesna završnica, ali pobeda izabranicama Marine Maljković je nažalost izmakla!

Treća četvrtina:

Srbija
foto: FIBA

- Loše su naše košarkašice otvorile treću četvrtinu, bilo je mnogo grešaka u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, što su protivnice iskoristile i odmah napravile seriju od 9:0! Nastavile su Mađarice da sa odličnom igrom, izabranici Marine Maljković bile su neprepoznatiljive, pa su ovu četvrtinu izgubile sa 27:11!

Druga četvrtina:

Srbija
foto: FIBA

- I u drugoj deonici gledali smo veliku borbu na parketu u Stožicama. Igra se dosta čvrsto, naše košarkašice su pojačale odbranu, pa igračice Mađarske ne pronalaze tako lako put do našeg koša. U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Nevena Jovanović je pogododila trojku uz faul, a potom je uspešno realizovala dodatno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da izabranice Marine Maljković u svlačionicu odu sa +5

Prva četvrtina:

Srbija
foto: FIBA

- Sjajno su naše košarkašice otvorile meč, uspele su ubrzo da se rezultatski odlepe, ali su se protivnice konsolidovale i vratile u igru. Anderson je za sada najefikasnija u našoj reprezentaciji sa osam poena!

Meč uskoro počinje!

Košarkašice,
foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Dvorana: Stožice, Ljubljana

Sudije: Luis Kastiljo (Španija), Esperanca Mendoza (Španija), Georgios Pursanidis (Grčka)

SRBIJA: Raca, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Topuzović, Janković, Krajišnik, Katanić, Đorđević, Crvendakić. Selektor: Marina Maljković.

MAĐARSKA: Kis, Dubei, Kanjaši, Gori, Studer, Aho, Torok, Varga, Lelik, Horvat, Hatar, Ruf-Nađi. Selektor: Norbert Sekelji.

Sjajna vest - Srbija kompletna protiv Mađarske!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prvi put će u kompletnom sastavu nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Pred odlučujući meč za prvo mesto u grupi D, protiv Mađarske u tim se vratila Aleksandra Crvendakić.

Najava meča:

Posle ove utakmice biće poznat konačan raspored u grupi D i da li se naša reprezentacija direktno plasirala u četvrtfinale, ili će to morati kroz baraž.

Uoči ovog kola Srbija je vodeća u grupi sa maksimalnim učinkom. Mađarska i Turska imaju polovičan učinak, dok je Slovačka na začelju bez pobede.

Srbiju pobeda nad Mađarskom vodi u četvrtfinale, gde će igrati protiv pobednika baraža u kome se sastaju trećeplasirana ekipa iz grupe A i drugoplasirana ekipa iz grupe B.

Srbija može da dozvoli i poraz do četiri poena od Mađarske, uz uslov da Turska kasnije pobedi Slovačku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track