OČAJNA SEZONA CRVENE ZVEZDE: Fijasko sa sklapanjem tima, brukanje u Evroligi i šamar za KRAJ!
Foto: Nenad Kostić

MORALO JE BOLJE

OČAJNA SEZONA CRVENE ZVEZDE: Fijasko sa sklapanjem tima, brukanje u Evroligi i šamar za KRAJ!

Košarka -

Iako je Crvena zvezda osvojila dva trofeja u sezoni, ocena za sve što su crveno-beli uradili je - dovoljan (2).

Pre svega zbog Kupa Srbije koji je jedini uspeh tima sa Malog Kalemegdana u ovoj sezoni.

Trofej u nakaradnoj srpskoj ligi u kojoj su za titule bile dovoljne dve pobede protiv FMP teško da može da ima bilo kakvu težinu.

Krenimo redom. Prva velika greška bio je izbor Vladimira Jovanović za trenera. Mladi stručnjak ima potencijal, ali je Zvezda za njega bila prevelik zalogaj. Uz rame toj pogrešnoj proceni su i dovedana "pojačanja". Džejlеn Adams, Miroslav Raduljica, Džon Holand, Hasan Martin, Ben Bentil... Iz promašaja u promašaj!

Partizan, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

Sezona u Evroligi krenula je izuzetno loše, pa je došlo do smene Jovanovića i dolaska Duška Ivanovića. Crnogorski stručnjak prodrmao je tim i ekipa se preselila u gornji deo tabele elitnog evropskog takmičenja. Ujedno, stigao je i Fakundo Kampaco, jedan od najboljih igrača u Evroligi. A, onda šok. Greške uprave kluba skupo su plaćenje. Evroliga je zabranila Zvezdi registovanje igrača u trajanju od 3 meseca! Kampaco nije mogao da igra kada je bio najpotrebniji. U tom istom periodu Zvezda je osvojila Kupa Radivoja Koraća! To je bio, ispostaviće se, najbolji momenat u sezoni.

Usledila je serija slabih rezultata u Evroligi, a ni kada je Argentinac dobio konačno pravo nastupa nije bilo mnogo bolje. Ekipa je upala u lošu fazu iz koje Ivanović nije uspeo da je izvuče. Kada su ostali bez šansi da plasmanom dalje, crveno-beli su ređali pobede. Skor od 17-17 nije uspeh. Ovaj tim sa igračima poput Nedovića i Kampaca bio je projektovan za mnogo više.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport

Priliku da ispred ove sezone, ipak, stave etiketu uspešne crveno-beli su izgubili u finalu Aba lige. Tu su isplivale sve slabosti selekcije tima, kao i jako loše vođenje utakmica od strane Duška Ivanovića. Iskusni trener u petom meču "ladio" je Dobrića veći deo drugog poluvremena, a on je bio ubedljivo najbolji igrač Zvezde! Da na govorimo što su mu na parketu bili pojedini košarkaši koji su totalno van forme... Crnogorski stručanjak kao da je čuvao igrače za nove utakmice, a ne vodio poslednji meč u sezoni. I on je na kraju pao na svom ispitu.

Armija navijača Crvene zvezde je razočarana. U sezoni u kojoj je klub imao najveći budžet u istoriji koga sу pratile iste takve ambicije... Osvojen je Kup Srbije. Malo, premalo.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track