MARININE "LAVICE" POBEDILE CRNU GORU NAKON NEOČEKIVANE DRAME: Naše košarkašice će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre!
Foto: FIBA

BITNA POBEDA

MARININE "LAVICE" POBEDILE CRNU GORU NAKON NEOČEKIVANE DRAME: Naše košarkašice će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre!

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zaboravila je na težak poraz od čak 40 razlike od Belgije, te su se danas izabranice Marine Maljković pokazale u potpuno drugom svetlu!

Iako su znale da neće moći da se domognu medalje Evropskom prvenstvu, košarkašice Srbije danas su protiv Crne Gore odigrale možda i najvažniji meč na prvenstvu.

U doigravanju za plasman od 5. do 8. mesta naše košarkašice slavile su protiv Crne Gore rezultatom 63:58, a ova pobeda nam donosi mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu.

Odlično su otvorile meč naše košarkašice, i brzo stekle prednost koju su čuvale gotovo tokom celog meča! Prednost se uvećavala, smanjivala, međutim u poslednjoj četvrtini rivalke su se u potpunosti vratile u meč, i unele neočekivanu dramu, ali na svu sreću po naš tim, košarkašice Crne Gore nisu imale snage za veće čudo.

Srbija će u utakmici za peto mesto igrati protiv Nemačke, koja je savladala Češku rezultatom 71:69.

1 / 8 Foto: FIBA

Najbolja u reprezentaciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 23 poena a pratila ju je Aleksandra Crvendakić sa 11 poena, dok je dvocifrena bila još samo Jovana Nogić koja je na svom kontu imala 10 poena.

U poraženoj ekipi istakla se Nataša Mek sa 20 poena i 13 skokova, dok je Marija Leković postigla dva poena manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track