OPERACIJA SRCA MU PROMENILA KARIJERU: Jokićevom saigraču nisu davali ni 5 godina života! A on postao NBA šampion
Foto: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

SRCE ŠAMPIONA!

OPERACIJA SRCA MU PROMENILA KARIJERU: Jokićevom saigraču nisu davali ni 5 godina života! A on postao NBA šampion

Košarka -

Košarkaš Denver Nagetsa Džef Grin pre 11 godina je imao zahtevnu operaciju srca.

Jokićev saigrač je u januaru 2012. godine prošao kroz zahtevnu operaciju srca od pet sati zbog problema sa aneurizmom aorte.

Grinu je, kao članu Bostona, na rutinskom lekarskom pregledu dijagnostifikovano opasno proširenje aortnog zalistka, glavnog krvnog suda u telu. Većina ljudi postaje svesna ove disfunkcije tek nakon rupture aorte, koja je obično fatalna.

Grin se protivio operaciji i odlagao je do poslednjeg minuta.

"Uvek sam verovao svom telu, osećao ga, slušao ga. A onda sam saznao da sam sve vreme bio na ivici smrti. Nisam bio spreman da verujem lekarima, iako sam znao da su oni profesionalci u svojoj oblasti. Bio sam uplašen i depresivan. Lekari su mi rekli da moje srce tokom operacije neće funkcionisati sat vremena", prisećao se Grin.

Lekari su tokom operacije otkrili da mu je aorta bila tanka poput lista papira i da Grin ne bi još dugo bio živ da se nije odlučio na operaciju.

Iako su mnogi treneri smatrali da neće moći da se bavi profesionalnom košarkom na nivou NBA lige, Grin je uspeo. Vratio se u Boston, a dve godine posle operacije imao jednu od najboljih ličnih sezona. Ipak, Seltiksi su ga poslali u trejdu Memfisu jer nisu bili zadovoljni ekipnim učinkom.

Grin je u narednim godinama često menjao klubove, da bi završio u šampionskom Denveru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track