"LBGT ZAJEDNICA JE NAJNEPRAVEDNIJA NA SVETU" Kad uđeš u svađu sa nekim od njih, to je samoubistvo! Stav čuvenog asa IZAZVAO BURU
Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

mišljenje

"LBGT ZAJEDNICA JE NAJNEPRAVEDNIJA NA SVETU" Kad uđeš u svađu sa nekim od njih, to je samoubistvo! Stav čuvenog asa IZAZVAO BURU

Košarka -

Bivša NBA zvezda Gilbert Arenas rekao je da je LGBT zajednica najnepravednija grupa na svetu, jer žive po pravilima koja samo oni znaju.

Gilbert Arenas
foto: Cooper Neill / Getty images / Profimedia

- Oni imaju set određenih pravila po kojima samo oni igraju i koja samo oni znaju. Niko osim njih ne zna ta pravila, ali nam se sudi po ovim pravilima koja ne poznajemo. Svađati se sa nekim iz LGBT zajednice unapred je osuđeno na jeb... samoubistvo - rekao je Gilbert Arenas i dodao:

- Nema otvorenog dijaloga o tome šta je prikladno, a šta nije. Saznajemo za to nakon što smo zeznuli, i nije fer. To je tako prokleto nepravedno. I ove reči poput "on", "ona", "to", "oni". Ne znamo... Kako možemo znati? Izmišljaš dok ideš, a nema ažuriranog rečnika.

I nije se samo tu zaustavio Arenas.

- U stvari, oni mogu učiniti strejt osobu gej osobom, tako što će reći: "Izgledaš gej." Što je uvredljivo, zar ne. Čim kažem nešto gej kao odgovor, biću osuđen - izjavio je bivši košarkaš.

Gilbert Džej Arenas Džunior (41) bivši je NBA košarkaš. Visok je 193 cm i igrao je na pozicijama plejmejkera i bek šutera. Rođen je u Tampi na Floridi, a u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu igrao je 11 godina.

Gilbert Arenas NBA karijeru počeo je 2001. u Golden Stejtu, a potom je nosio dres Vašingtona, Orlanda i Memfisa. Zatim se okušao u Kini, gde je u sezoni 2012/2013. igrao za Šangaj Šarkse. Tri puta je igrao na Ol-staru.

U maju ove godine Gilbert Arenas napao je Nikolu Jokića, najboljeg košarkaša NBA lige, tvrdeći da je Srbin dosadan i da nije marketinški zanimljiv. Dodao je da nikoga neće biti briga ukoliko Denver osvoji titulu. Debelo je pogrešio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track