"NE ŽELIM TO DA IGRAM" Panter ZAGRMEO, ne sviđa mu se odluka Evrolige: Žao mi je, volim vas, ali shvatite...
Foto: Starsport

digao glas

"NE ŽELIM TO DA IGRAM" Panter ZAGRMEO, ne sviđa mu se odluka Evrolige: Žao mi je, volim vas, ali shvatite...

Košarka -

Odluka Evrolige da od naredne sezone uvede "plej-in" nije se dopala kapitenu Partizana Kevinu Panteru.

Evroliga je nedavno odlučila da od naredne sezone uvede plej-in, po ugledu na NBA ligu. Tako u četvrtfinale više neće direktno ići ekipe koje su se našle od prvog do osmog mesta, već će šansu imati i 9. i 10. tim na tabeli. Naime, sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igraće jednu utakmicu i pobednik će direktno ići u plej-of.

Poražena ekipa će tri dana kasnije igrati protiv pobednika dulela ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu sezone i uspešniji tim obezbediće mesto u doigravanju.

Novo pravilo ne dopada se kapitenu Partizana, koji smatra da je liga sama po sebi izuzetno naporna i da dodatni mečevi još više opterećuju igrače.

"Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa, da bismo sad još ubacili i plej-in", rekao je Panter, prenosi "Basketnjuz".

"Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo na tabeli", dodao je Panter.

Kapiten crno-belih se na kraju malo i našalio.

"Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track