"SRPSKI KLUBOVI SU DOBILI NA LUTRIJI - TAMO PARE NISU PROBLEM" Američki košarkaš prokomentarisao pojačanja Zvezde i Partizana!
Foto: Nenad Kostić

zanimljiva konstatacija

"SRPSKI KLUBOVI SU DOBILI NA LUTRIJI - TAMO PARE NISU PROBLEM" Američki košarkaš prokomentarisao pojačanja Zvezde i Partizana!

Košarka -

Američki košarkaš Erik Mekalum prokomentarisao je aktuelna dešavanja u najvećim srpskim košarkaškim klubovima - Partizanu i Crvenoj zvezdi.

U podkastu poznatog litvanskog košarkaškog novinara Donatasa Urbonasa, košarkaš Pinar Karšijake osvrnuo se na pojačanja evroligaških timova i izneo svoja očekivanja pred predstojeću sezonu u Evroligi.

"Teško je jer nema garancija. U Evroligi je balans i tek ćemo videti nove timove, igrače i sisteme. Ako moram da biram, rekao bih da je Real favorit zbog Tavaresa i Kampaca, verujem da će Efes i Fenerbahče ići na Final Four. Igrači sada znaju šta Dimitris Itudis želi, dok je u Efesu jezgra ostala i dobili su novog trenera", kaže bivši as Efesa.

Iskusni Amerikanac veruje da bi Partizan mogao da se umeša u borbu za trofej.

"Partizan? Sviđa mi se Nikola Mirotić u tom timu, daće im spacing i šut jer može igrati i na četiri i na pet. Igrao je centra u Barseloni, iako je četvorka. Jedva čekam da vidim njega i Kevina Pantera u "pick" igri i Zeka Ledeja na petici, uz genijalne ideje Željka Obradovića. Ne znam da li su tim za Final Four. To će zavisiti od plejmejkera. Prošle godine ga nisu imali” – kaže McCollum i dodaje:

Nikola Mirotić
foto: Starsport©, Printscreen

"Imali su košarkaše, ali ne i organizatora igre. Sada kada je Jam Madar otišao u Fenerbahče, a Dante Egzum u NBA, treba im čovek koji će organizovati napade i rasporediti stvari u napadu, da Mirotić i Panter imaju dovoljno lopti. Sigurno će naći nekog ko to može raditi".

Usledila je zanimljiva konstatacija Mekaluma:

"Srpski timovi su dobili na lutriji i tamo novac nije problem u poslednje vreme".

Potom je prokometarisao je bombastična pojačanja Crvene zvezde.

"Sviđa mi se Šabaz Napijer i sve što donosi. Treba ti takav igrač, kada imaš mnogo novih igrača, gde svi žele parče torte. Možemo očekivati spor početak i dobar nastavak i play-off od njih. Svi imaju jezgro, a Zvezdi to fali. Ima talenta, ali ostali imaju više", kaže Mekalum.

Šabaz Nejpier, Olimpija Milano
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Amerikanac smatra da odbrana može biti problem Zvezde.

"Fakundo Kampaco diriguje loptom. Faliće im defanzive, jer Nepijer ne može da radi ono što radi Argentinac. Takođe, ne očekujem da Teodosić grize 25 minuta, on mora da bude poseban u napadau. Zvezda voli da igra fizički čvrsto i da pritiska, takav im je mentalitet i mladi srpski košarkaši. Stariji nisu, Teodosić i Nemanja Nedović ne pritiskaju po celom terenu", zaključio je poznati košarkaš.

Kurir sport/Basketballsphere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track