AMERI U POTPUNOM ŠOKU ZBOG JOKIĆEVE ODLUKE DA NE IGRA ZA SRBIJU! Ovo je glavna tema i u SAD - evo kako su tamo reagovali!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

šok

AMERI U POTPUNOM ŠOKU ZBOG JOKIĆEVE ODLUKE DA NE IGRA ZA SRBIJU! Ovo je glavna tema i u SAD - evo kako su tamo reagovali!

Košarka -

Danas je kao bomba odjeknula vest da Nikola Jokić najverovatnije neće igrati za Srbiju na predstojećem Mundobasketu.

Ova informacija je osim ljudi u Srbiji, zaprepastila i javnost u Americi, te se povodom toga oglasio i novinar Forbsa, Džoel Raš.

- Veoma me je iznenadila ova vest! Prosto mi se činilo da sve ide ka tome da će Nikola Jokić da igra za Srbiju na FIBA Svetskom kupu, ali možda je, posle sleganja šampionskih utisaka, shvatio koliki danak je uzela minula sezona i da baš to zahteva veći oporavak? - napisao je Raš.

Svoje viđenje celokupne situacije izneo je Adam Mares, novinar DNVR.

- Iako potpuno razumemem različite razloge zbog kojih će Jokić preskočiti, ne može da se dovoljno objasni koliko ovi turniri znače srpskim navijačima. To je nešto što sam osetio svaki put kada bih pričao sa ljubiteljima košarke u Srbiji. Stvarno mi je žao mojih pratilaca iz Srbije. S nekima od njih sam već pričao i reakcije variraju od neiznenađenosti, preko tuge i nervoze, sve do besa. Iskreno verujem da će Jokić doneti Srbiji zlato pre nego što se sve završi - zaključio je Mares.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track