OGLASILA SE FIBA POSLE SKANDALA NA EP U NIŠU: Igrači i članovi delegacija šest timova pokazuju simptome virusne infekcije
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

EVROPSKO PRVENSTVO

OGLASILA SE FIBA POSLE SKANDALA NA EP U NIŠU: Igrači i članovi delegacija šest timova pokazuju simptome virusne infekcije

Košarka -

Svetska košarkaška organizacija izdala je saopštenje povodom navodnog trovanja hranom, koja je pogodila šest reprezentacija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu za juniore, koje se održava u Nišu.

FIBA je izdala da u pitanju nisu simptomi trovanja hranom, već virusni simptomi, a njihov uzrok nije još uvek poznat. Pojedinci koji su zaraženi su u boljem stanju.

"Igrači i članovi delegacija šest timova pokazuju simptome virusne infekcije. Pogođeni timovi su Finska, Grčka, Litvanija, Slovenija, Španija i Turska. Tačan uzrok bolesti i dijagnoza još nisu utvrđeni. Svi zaraženi su pod stalnim nadzorom timskih lekara i lokalnih zdravstvenih ustanova. FIBA, Košarkaški savez Srbije i lokalni organizatori, grad Niš, će nastaviti da prate situaciju i sa svim zainteresovanim stranama, u skladu sa tim, deliće sve nove informacije, uključujući i moguću odluku u vezi sa rasporedom utakmica. FIBA želi brz oporavak svima", saopštili su iz Svetske košarkaške ogranizacije.

lopta, Evroliga, košarkaška lopta
foto: Starsport©

Utakmice koje su na programu danas, odigraće se prema ranije utvrđenom rasporedu, a u nekim ekipama će faliti nekoliko igrača, što neće u velikoj meri učestvovati na raspored igranja utakmica i igru tih ekipa na terenu.

Podsećamo, Srbija je na ovom turniru u grupi bila prva, a Orlići igraju svoj meč osmine finala danas protiv Danske od 20.30 časova. Ukoliko pobedi, Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Izraela i Hrvatske, koji je takođe na programu danas od 18.00 časova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track