MOĆNA SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA U NIŠU: Mladi košarkaši savladali Izrael, protiv Nemačke za finale
Foto: Fiba

Bravo

MOĆNA SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA U NIŠU: Mladi košarkaši savladali Izrael, protiv Nemačke za finale

Košarka -

Muška U18 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Nišu, pošto je u sjajnoj atmosferi, pred oko 2.500 navijača u Čairu, u četvrtfinalu savladala Izrael 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17)

Protivnik našeg tima na putu ka medaljama biće Nemačka, koja je u četvrtfinalu pobedila Grčku – 78:70. U drugom polufinalu sastaju se Španija i Francuska.

Na Šampionatu u Nišu sledi slobodan dan. Takmičenje se nastavlja u subotu.

Srbija je protiv Izraela bila oslabljena. Zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio u meču protiv Danske, Filip Jović nije mogao da igra.

Naš tim je od početka meča nametnuo svoj tempo. Sjajnom odbranom potpuno izbacio iz napadačkog ritma Izrael, rivala naterao na mnogo teških šuteva i – promašaja. Na drugoj polovini terena, napad Srbije bio je mnogo raznovrsniji, u svakom trenutku tražilo se pravo rešenje i pronalazilo. Već u šestom mintu imali smo deset poena viška – 18:8. Istina, Izrael je do kraja prvog perioda uspeo da uzvrati. Serijom 7:2 zatvori ovaj deo igre, priđe na 20:15. Međutim, već posle par minuta, Orlići su opet bili na dvocifrenoj distanci, u 16. minutu vodio 35:19.

Poeni su bili raspoređni, procenti šuta sasvim solidni. Otuda i stalni rast prednosti našeg tima koji je na veliki odmor otišao sa 14 poena prednosti (43:29).

Početkom drugog poluvremena, Izrael je kaznio neke promašaje našeg tima i prišao na 46:53. Nalet su odbili Topić sa penala i Marković iz iz igre i naša prednost je opet bila dvocifrena – 56:46. Iako naš rival nije odustajao, momci trenera Nenada Stefanovića su uspevali da ostanu na desetak razlike, da bi polovinom poslednjeg perioda i definitivno prelomili rezultat – Mušicki je pogodio trojku, Marković bio siguran sa penala za 73:56. Igrao se 36. minut meča i pobeda našeg tima bila je izvesna.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogoljub Marković sa 18 poena, Pavle Mišić je dodao 14, Nikola Topić 13.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track