UNIŠTIO JE KARIJERU I OSTAO BEZ VELIKOG NOVCA SAMO DA BI IGRAO ZA SRBIJU: Bilo bi dobro da ovo pročitaju svi koji su OTKAZALI...
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

SERIJAL KURIRA O KOŠARKAŠIMA KOJI SU KRVARILI ZA SRBIJU (5)

UNIŠTIO JE KARIJERU I OSTAO BEZ VELIKOG NOVCA SAMO DA BI IGRAO ZA SRBIJU: Bilo bi dobro da ovo pročitaju svi koji su OTKAZALI...

Košarka -

Kurir nastavlja svoj serijal o srpskim košarkašima koji su zbog igranja za reprezentaciju upropastili vlastite karijere.

Dragan Milosavljević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Nemali je broj košarkaša iz Srbije koji nisu uspeli da ostvare vrhunske karijere. U našim tekstovima pisali smo o Branku Joroviću, Nemanji Aleksandrovu, Miletu Iliću. Daleko bolju karijeru, da je kojim slučajem izbegavao reprezentativna okupljanja mogao je da ima Dragan Milosavljević (34). Bio je neverovatan bek šuter, izrazito pokretljiv sa svojim 198 centimetara. Danas je košarkaš Igokee iz Republike Srpske.

Još jedan u plejadi srpskih košarkaša koji se nije štedeo kada je reprezentacija u pitanju. Nikada nije mogao da nekom selektoru kaže "ne". Igrajući za reprezentaciju 2019. godine na pripremama protiv Turske pokidao je ligamente kolena, pred početak Svetskog prvenstva. Više od dve godine nosio je bandaž na kolenu leve noge.

- To je psihički baš teško. Sport je takav, mi živimo sa rizikom - rekao je jednom prilikom Dragan Milosavljević.

Dragan Milosavljević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Zbog te povrede morao je da raskine ugovor s Malagom, gde je godišnje zarađivao 350.000 evra. I pre toga je kuburio s kolenom, koje je operisao nekoliko puta i prolazio faze oporavka. Nakon poslednje povrede vratio se u Srbiju i zaigrao za Megu. Jednom je izjavio da su ga česte povrede naučile da planovi koje praviš unapred ništa ne vrede.

- Povrede su me naučile da planovi ništa ne vrede. U sportu ne postoji minuli rad, mora igrač iznova da se dokazuje. Zbog svega što sam doživeo, ne gledam daleko u budućnost. Kako bude bude - kazao je Dragan Milosavljević za Novosti 2020. godine.

Dragan Milosavljević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Zanimljivo je da je Dragan Milosavljević posle povrede, operacije u Inzbruku u Austriji i brojnih terapija pauzirao dve godine.

- Mega mi je tada zaista mnogo pomogla. Vratio sam se na teren posle skoro dve godine pauze zbog povrede. Došao sam da se borim da spasem karijeru, da dokažem sebi i pokažem drugima da još mogu da igram na visokom nivou. U tome sam uspeo i zato sam zahvalan ljudima u Megi. Sada je situacija znatno drugačija, jer se pre svega mnogo bolje fizički osećam. Čitavo leto sam trenirao i fizičku spremu sam doveo na izuzetno visok nivo - istakao je Milosavljević.

Dragan Milosavljević debi u reprezentaciji imao je 2015. godine sa ekipom koja je pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića osvojila četvrto mesto na Evropskom prvenstvu 2015. u Francuskoj. Igrao je zatim i na EP 2017, na kom je Srbija osvojila srebrnu medalju, nakon poraza od Slovenije u finalnoj utakmici.

Dragan Milosavljević karijeru je počeo u rodnom Kruševcu u ekipi Napredak. Potom je igrao za kragujevački Radnički i Partizan. Posle pet godina u Humskoj odlazi u Albu iz Berlina 2015, a onda i u Malagu. Nakon toga igrao je za Megu, Bursu, Fuenlabradu, opet Megu i sada Igokeu.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track