ŠTA ĆE BITI SA MIROTIĆEM? GDE ĆE NASTAVITI KARIJERU? IZBORA JE SVE MANJE: Možda bi klub slavnog trenera bio idealno rešenje!
Foto: Starsport

vreme je

ŠTA ĆE BITI SA MIROTIĆEM? GDE ĆE NASTAVITI KARIJERU? IZBORA JE SVE MANJE: Možda bi klub slavnog trenera bio idealno rešenje!

Košarka -

Nikola Mirotić bio je ovog leta glavna zvezda prelaznog roka u Evroligi.

Nikola Mirotić
foto: Starsport

Hteli su ga prvo Crvena zvezda, pa Partizan, a onda i Olimpijakos, Monako, Efes, Panatinaikos... A, sada je košarkaš rođen u Podgorici blizu odluke koja bi mogla sve da iznenadi.

Najozbiljnija priča bila je sa Partizanom, ali se Nikola Mirotić (32) sam povukao iz transfera, sa objašnjenjem " da ne želi da deli Srbiju", te da je dobijao pretnje, ne želeći da imenuje one koji su mu radili o glavi.

U celoj priči prema pisanju mnogih novinara iz Evrope, Nikola Mirotić je blizu potpisivanja ugovora sa Armanijem. Navodno, italijanski klub može da njemu i njegovoj porodici ponudi mir u Milanu, a samim tim i jak ugovor koji bi se po sezoni kretao između 3.500.000 i 4.000.000 evra.

Greg Popović
foto: Scott Coleman / Zuma Press / Profimedia

Nezvanično, prema saznanjima Kurira, Nikola Mirotić ima poziv od strane trenera San Antonija Grega Popovića da dođe u Teksas i zaduži dres "mamuza". Jak ugovor ne bi dolazio u pitanje. Sada je sve na Nikoli i njegovoj porodici.

Poznato je da se veliki srpski dobrotvor odlučio na odlazak iz Amerike 2019. godine, kada je odbio novi ugovor sa Milvoki Baksima. Pored ovog kluba, Nikola Mirotić je tokom pet godina provedenih u Americi, igrao za Čikago i Nju Orleans.

Nikola Mirotić
foto: AP

Očigledno je da Greg Popović dobro poznaje Nikolu Mirotića i da je svestan da ima veliko košarkaško znanje i iskustvo, koje bi moglo da bude od pomoći novom i mladom timu San Antonija koji je u stvaranju.

Nikola Mirotić raskinuo je nedavno ugovor sa Barselonom koji je važio do 2025. godine. Prema njemu krilni centar rođen u Podgorici, po sezoni je zarađivao oko 4.000.000 evra, ukupno oko 22.000.000 evra. U dresu Barselone Mirotić je u protekle četiri godine osvojio titulu prvaka Španije i tri Kupa kralja. Zvanično je bio proglašen za najboljeg igrača Evrolige, a redovno je igrao na fajnal-forovima tog takmičenja.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track