BIVŠI BISER PARTIZANA SE SELI U SKOPLJE: Srpski centar potpisao za MZT
Foto: Profimedia

pojačanja

BIVŠI BISER PARTIZANA SE SELI U SKOPLJE: Srpski centar potpisao za MZT

Košarka -

Talentovani srpski centar Dušan Tanasković i Hrvat rođen u Bosni i Hercegovini Marko Baković, koji najčešće igra na poziciji "četiri", novi su košarkaši MZT-a iz Skoplja, saopštio je danas makedonski šampion.

Kako ističe uprava skopskog kluba, Tanasković i Baković su "poznati stručnjacima sa ovih prostora, imaju iskustvo nastupa na jadranskim takmičenjima i od njih se očekuje da budu pravi bedem pod koševima".

Srpski košarkaš Tanasković (2,08 metara) dolazi iz omladinske škole beogradskog Partizana, nakon čega je igrao za srpske prvoligaše Mladost Zemun i Dunav, dok je prošle sezone 22-godišnjak bio u ABA2 ligašu Borcu iz Banjaluke, gde je imao prosek od 14,2 ;poena i 6,1 skok po meču.

"Bez obzira na godine ima odličnu centarsku tehniku, što uveliko pokazuje i njegova statistika prema kojoj pogađa dva od svaka tri šuta na protivnički koš", navodi uprava MZT-a.

Marko Baković (2,03 metra) je u prošlom ABA šampionatu odigrao za zagrebačku Cibonu 22 meča, a u Skoplje dolazi posle 13 mečeva u dresu španskog drugoligaša Ljeide.

Dodaje se da je osim borbe u reketu njegov zaštitni znak i odličan šut za tri poena, pošto je sa te pozicije u karijeri često imao gotovo 50 odsto preciznosti.

Srpsko-hrvatski tandem se u "plavo-belom" dresu pridružio braći Damjanu i Vojdanu Stojanovskom, Andreju Andonoskom, Marku Milovanoviću i Marinu Petkovu, koje će i u narednoj sezoni predvoditi trener Vasko Atanasov.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track