POJAČANJA SE REĐAJU KAO NA TRACI: MZT se pohvalio novajlijama - stigli američki bekovi Sedrik Rasel i Ejasu Vorku!
Foto: Starsport

mzt

POJAČANJA SE REĐAJU KAO NA TRACI: MZT se pohvalio novajlijama - stigli američki bekovi Sedrik Rasel i Ejasu Vorku!

Košarka -

Američki bekovi Sedrik Rasel (Cedrik Russell) i Ejasu Vorku (Eyassu Worku) novi su košarkaši MZT Skoplje, saopštio je danas makedonski šampion.

Kako ističe uprava skopskog kluba, "obojica su talentovani košarkaši sa evropskim iskustvom, koje krasi brzina, preglednost igre, a po potrebi i agresivnost prema protivničkom obruču kako bi svom timu doneli vredne bodove".

Sedrik Rasel ;(24 godine, 188 cm) ;iza sebe ima pet odličnih godina u elitnoj diviziji NCAA lige, od čega četiri na Univerzitetu Luizijana, u kojoj je u prošloj sezoni prosečno beležio 17 poena.

Prošle sezone je prvi nastup u evropskoj košarci upisao u dresu srpskog prvoligaša Tamiša, gde je prosečno beležio 16,2 poena uz 2,4 skoka i 2,3 asistencije.

Vorku ;(24 godine, 188 cm) ;je, navodi se, dobro poznat makedonskoj košarkaškoj javnosti, pošto je prošle sezone igrao za Gostivar sa prosekom od 16,8 poena, 5,1 skok i 7,2 asistencije.

"Svoju evropsku avanturu započeo je pre tri godine u hrvatskom Zaboku, a potom ostvario transfer u Zadar, gde je ostavio više nego solidan utisak, piše u saopštenju uprave MZT Skoplje (mztskopjeaerodrom.mk).

Dodaje se da je bekovskim tandemom iz SAD kompletiran kvartet stranaca koji će naredne sezone nositi plavo-beli dres MZT-a.

Skopski tim, koji će naredne sezone ponovo igrati u ABA 2 ligi, juče je pojačao srpsko-hrvatski centarski tandem Dušan Tanasković i Marko Baković, dan ranije talentovani Marinom Petkovim i Markom Milovanovićem, dok su ugovore potvrdili braća Damjan i Vojdan Stojanovski, Andrej Andonoski i trener ;Vasko Atanasov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track