MAKEDONCI ŽELE EKSPRESAN POVRATAK U ELITU: MZT kompletirao tim sa kojim napada titulu u ABA 2 ligi
Foto: Starsport

SPREMNI

MAKEDONCI ŽELE EKSPRESAN POVRATAK U ELITU: MZT kompletirao tim sa kojim napada titulu u ABA 2 ligi

Košarka -

Košarkaški klub MTZ Skoplje objavio je da je obnovom ugovora sa Bojanom Krstevskim i Damjanom Robevim i ponovnim angažovanjem Ljubomira Mladenovskog, kompletirao tim sa kojim namerava da osvoji ABA 2 ligu i vrati se u elitno regionalno takmičenje.

"Obnovom ugovora sa Bojanom Krstevskim (34 godine, 208 cm) i Damjanom Robevim (26 godina, 195 cm), kao i ponovnim angažovanjem Ljubomira Mladenovskog (28 godina, 210 cm), kompletirali smo tim sa kojim ćemo u novoj sezoni braniti duplu krunu u Makedoniji i napasti tron u ABA 2 i tako se vratiti u jadransku elitu", navodi se u saopštenju uprave makedonskog šampiona.

Krstevski će petu godinu uzastopno biti "bedem pod koševima" skopskog kluba, dok se od Robeva u trećoj sezoni u plavo-belom dresu očekuje da se nametne kao nosilac igre, dodaje se u saopštenju.

Za Ljubomira Mladenovskog je ovo povratak u MZT, gde je igrao od 2013. do 2017. godine, a potom i u sezoni 2018/2019.

On je došao iz makedonskog vicešampiona bitoljskog Pelistera, prethodno je u dva navrata igrao za Rabotnički iz Skoplja, a jednu sezonu je proveo u slovenačkom timu Ilirija.

Trojica makedonskih reprezentativaca su zaokružili tim od 12 košarkaša na koje će trener Vasko Atanasov računati u predstojećoj sezoni, među kojima su braća Damjan i Vojdan Stojanovski, Andrej Andonovski, Marin Petkov, Marko Milovanović, Dušan Tanasković, Marko Baković, Sedrik Rasel i Ejasu Vorku.

"U timu će biti i nekoliko naših najtalentovanijih mladih košarkaša, predvođenih Bojanom Veličkovskim, koji će po potrebi biti uključeni u spisak za utakmice iz nacionalnih takmičenja i ABA 2 lige", navodi se u saopštenju MZT-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track