ŠTETA! BAŠ ŠTETA! KOŠARKAŠICE SRBIJE BEZ FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Mlade Srpkinje izgubile od Letonije, za bronzu protiv Španije
Foto: KSS

EVROLIGA

ŠTETA! BAŠ ŠTETA! KOŠARKAŠICE SRBIJE BEZ FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Mlade Srpkinje izgubile od Letonije, za bronzu protiv Španije

Košarka -

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina.

Srpkinje su u polufinalu poražene od Letonije sa 53:56 (24:13, 10:15, 13:15, 6:13).

Letonke će se za trofej Starog kontinenta boriti sa selekcijom Francuske, dok će naše "lavice" za treće mesto igrati protiv Španije.

košarkašice U-20
foto: KSS

Od starta meča su Srpkinje pokazale ko je gazda na terenu, pa je posle prvih pet minuta igre na semaforu stajalo 13:4. Ni do kraja prve deonice mlade Letonke nisu našle način da priđu našim devojkama (24:13).

Spasovski, Rosić i Matić nemilosrdno su sipale poene u koš protivnika koji je rešenje za sjajnu igru "lavica" pronašao pred kraj druge četvrtine i serijom od pet vezanih poena istopio veliku prednost (34:28) pred odlazak na odmor.

Već u prvim minutima po povratku na parket Letonke su stigle na poen zaostatka (34:33), pa je u nastavku usledila bespoštedna borba u kojoj je Letonija stigla do preokreta (40:43). Ipak, na kraju trećeg dela polufinalnog susreta rezultat je bio 47:43.

Na četiri minuta pred kraj poslednje deonice Letonke su serijom 4:0 stigle do 47:47, ali je onda proradio i napad Srbije (49:47), usledila je tesna borba dva tima i na kraju velika pobeda Letonije.

košarkašice U-20
foto: KSS

U ekipi Srbije najefikasnije su bile Nevena Rosić sa 14 poena uz četiri skoka i Dunja Zečević sa 12 poena uz devet skokova. Anđela Matić dodala je osam poena, a Anđela Marojević sedam poena i 10 skokova.

Letoniju je predvodila Vanesa Jasa sa 19 poena, Katrina Ozola postigla je 11 poena uz šest skokova, dok su Marta Lejmane i Enija Kivite dodale po šest poena.

Srbija će u nedelju od 17 časova u utakmici za treće mesto igrati protiv Španije, a u finalu od 19.30 igraće Letonija i Francuska.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track