TUŽNE SCENE NA AKROPOLIS KUPU: Košarkaši Grčke i Srbije su se približili centru, a sudija je spustio loptu na parket... (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

MINUT ĆUTANJA

TUŽNE SCENE NA AKROPOLIS KUPU: Košarkaši Grčke i Srbije su se približili centru, a sudija je spustio loptu na parket... (VIDEO)

Košarka -

Reprezentacija Srbije u Atini igra protiv domaćina Grčke prvu utakmicu na Akropolis kupu, a pred početak meča obe ekipe su stale na centar i minutom ćutanja odale počast navijaču AEK-a koji je preminuo u stravičnoj tuči navijača.

Povodom sinoćne tuče navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba, koja je za posledicu imala pogibiju jednog Grka od uboda nožem, ranjavanje još osam osoba i masovno hapšenje skoro stotinu izgrednika.

Suspendovani su i šefovi saobraćajnog odeljenja Janjine, na severu Grčke, kod granice s Albanijom, zatim odeljenja za saobraćaj na autoputu Antirio - Janjina, odeljenje za saobraćaj na autoputu Atina-Solun, kao i drugi, ukupno sedam viših policijskih zvaničnika.

Dinamo, Dinamo Zagreb, AEK, ubistvo, Atina, grčka policija
foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ministar je naredio sprovođenje i brz završetak interne istrage o događajima od ulaska navijača u Grčku i potom, da bi se "dužne odgovornosti mogle identifikovati i pripisati, na svakom nivou i u bilo kojem obliku".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track