HIT PRIČA SRPSKOG KOŠARKAŠA: Došao iz NBA da ZAVRŠI SREDNJU ŠKOLU, pa ide na Svetsko prvenstvo! Ovaj dečko je ZLATO NAŠE KOŠARKE
Foto: Starsport

SA PARKETA U KLUPU

HIT PRIČA SRPSKOG KOŠARKAŠA: Došao iz NBA da ZAVRŠI SREDNJU ŠKOLU, pa ide na Svetsko prvenstvo! Ovaj dečko je ZLATO NAŠE KOŠARKE

Košarka -

Mladi košarkaš Majamija oduševio igrom protiv Italije i biće siguran putnik na Svetsko prvenstvo

Italija očigledno ima neki recept za košarkaše Srbije, "orlovi" su ponovo poraženi od "azura", i to na jako sličan način kao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Doduše, ovaj poraz ma Akropolis kupu u Atini mnogo manje boli i brzo će biti zaboravljen. Mnogo važnije će biti da na Svetskom prvenstvu savladamo Italijane jer ćemo sigurno u drugoj fazi igrati protiv njih.

Najpozitivnija stvar s meča je - Nikola Jović. Ovaj momak se konačno "otkravio" i pokazao da je velika budućnost srpske košarke na poziciji krila, pa i krilnog centra.

Protiv Grčke je bio prilično stegnut, ali je Italijanima zadavao mnogo problema - nanizao je 18 poena, sedam skokova uz solidan procenat šuta.

Selektor Svetislav Pešić mu je omogućio da na terenu provede čak 31 minut i to mu je donelo epitet igrača meča (31 indeksni poen).

Nikola Jović
foto: Starsport

Interesantno je da je Jović otišao u NBA, a da još nije završio srednju školu. Ostali su mu neki ispiti, a plan mu je bio da ovog leta sve to privede kraju. Izgleda da će mu ova godina ostati u posebnom sećanju, ne samo da će završiti školu već će imati priliku da sa 20 godina predstavlja svoju zemlju na Mundobasketu.

Nikola Jović pre NBA lige i danas nije isti igrač! Najpre se to može videti na fizičkom planu - telo je doveo skoro u savršeno stanje za poziciju na kojoj igra. Brži je, skočniji, a što je posebno važno - pokazao je da ima samopuzdanja, hrabro napada koš i odlučuje se za šuteve. Ne treba zaboraviti da je visok 208 centimetara i poseduje izvanrednu sinhronizaciju pokreta i okretnost.

Karte za Portoriko u prodaji

Srbija će u sredu odigrati jedinu pripremnu utakmicu pred domaćim navijačima. Protivnik "orlova" u Štark areni biće Portoriko (19.00).

Ulaznice su već u prodaji i mogu se kupiti onlajn i na prodajnim mestima Tikets servisa. Posle duela s Portorikom, reprezentacija Srbije otputovaće u Kinu, gde je očekuju trening utakmice s domaćinom i selekcijom Brazila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track