NE MOŽEMO DA PRETIMO ZVEZDI I PARTIZANU! Bokan: Budućnost napada polufinale Evrokupa!
Foto: Starsport©

aba liga

NE MOŽEMO DA PRETIMO ZVEZDI I PARTIZANU! Bokan: Budućnost napada polufinale Evrokupa!

Košarka -

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice počeli su pripreme za novu sezonu.

Prošla sezona nikako nije bila uspešna za Budućnost.

Podgoričani su eliminisani u osmini finala nikad slabijeg Evrokupa, a katastrofa u dva meča sa Crvenom zvezdom u polufinalu ABA lige je nešto što će ih dugo boleti.

"Naglasio bih da je iza nas takmičarska sezona, za koju bih rekao da je bila sezona kontinuiteta, bez obzira na sve veće apetite koje imamo iz godine u godinu", rekao pred novu sezonu Dragan Bokan, predsednik kluba.

Bokan je istakao da Budućnost želi da bude bolja i u Evrokupu i ABA ligi.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese pretiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas".

Budućnost
foto: Photo: Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Velike ambicije " đetići" imaju u Evrokupu. "Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja posle grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i tu domaći parket za ostvarivanje najvećeg uspeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale", otkrio je Bokan.

Bokan je naglasio je da je odluka ove godine bila da se pojača tim, a da se još radi na dovođenu igrača na poziciji "četiri", kao i da imaju tri miliona evra namenjenih za igrače.

Novu sezonu ABA lige Budućnost otvara 29. septembra protiv Zadra u "Morači", dok će prvi meč u Evrokupu igrati 4. oktobra, takođe na svom parketu, a rival će biti Litkabelis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track