VELIKI USPEH NAŠIH DEVOJAKA: Mlade košarkašice iz Sremske Mitrovice treće na svetu!
Foto: Grad Sremska Mitrovica

VELIKI USPEH NAŠIH DEVOJAKA: Mlade košarkašice iz Sremske Mitrovice treće na svetu!

Košarka -

Na Svetskom školskom prvenstvu u basketu 3 na 3, koje se trenutno održava u Rio de Žaneiru, Brazil, izuzetan uspeh postigle su košarkašice iz Ženskog košarkaškog kluba "Srem". One su ponosno predstavljale Srbiju, Grad Sremsku Mitrovicu i Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj", a rezultat njihove posvećenosti je osvajanje istorijskog 3. mesta.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

Zlatne trenutke u Riu obeležile su učenice “Zmajeve” škole: Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković, koje su uz podršku nastavnika Dejana Kozeljca, pokazale izvanredan timski duh i veštine na terenu.

U finalu za osvajanje bronzane medalje, Srbija je trijumfovala nad domaćinom Brazilom rezultatom 12:10. Poslednji trenuci ovog uzbudljivog i napetog susreta bili su ispunjeni neizvesnošću, sve do presudnog momenta kada je Teodora Milošević uspešno postigla "trojku" koja je dovela do produžetka. Potom je Irina Andrijašević još jednim preciznim udarcem postigla "trojku" i obezbedila veliku pobedu za svoj tim.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

Čestitke iz Gradske uprave

- Školska sportska takmičenja su godinama prioritet u radu naše uprave. Ekipa OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” osvojila je prvo mesto na državnom prvenstvu u basketu 3x3 za učenice i kvalifikovala se za Svetsko školsko prvenstvo koje se održava u dalekom Brazilu. Naše sjajne devojčice su i ovde dostojno predstavile Srbiju, Grad Sremsku Mitrovicu i svoju školu osvajanjem bronzane medalje. Čestitam ovim mladim izuzetnim sportistkinjama, njihovim porodicama, ženskom košarkaškom klubu Srem čije su članice i školi uz želju da nastave uspešno svoj sportski put – kaže za Kurir.rs Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Sremske Mitrovice.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

"Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Grad Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track