MA, DA LI SU OVE CIFRE REALNE?! Dončiću se smeši BOLESNO DOBAR UGOVOR! Ovakve brojke niko nikada nije imao!
Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

NEREALNO

MA, DA LI SU OVE CIFRE REALNE?! Dončiću se smeši BOLESNO DOBAR UGOVOR! Ovakve brojke niko nikada nije imao!

Košarka -

Ugovori i brojke u NBA ligi iz godine u godinu su sve nadrealnije, a sudeći po informacijama iz SAD, Luka Dončić bi mogao da postane vlasnik najvećeg ugovora u istoriji.

Slovenac je, prema pisanju "ESPN-a", na dobrom putu da postane prvi igrač u istoriji koji će da potpiše "supermaks" ugovor od 70 miliona dolara.

Bobi Marks navodi da bi Dončić mogao da bude spreman da potpiše petogodišnji produžetak saradnje sa Dalas Maveriksima, a da mu se za to projektuje 318 miliona.

Šta je potrebno da Dončić uradi?

Kako bi stigao do istorijskog ugovora, Slovenac je već ispunio neke od uslova.

Četiri puta je bio član idealne petorke (od 2020. do 2023. godine) pre nego što je napunio 25 godina, a to su pre nejega uradili samo Maks Zaslofski, Tim Dankan i Kevin Durent.

Pre 25. rođendana, Dončić je postao jedini košarkaš uz Lebrona Džejmsa, koji je prešao brojku od 9.000 poena i 2.500 asistencija.

U teoriji, Dončić ne bi mogao da potpiše pomenuti ugovor jer u NBA ligi igra tek šest godina, ali Slovenac nailazi na izuzeće.

Ukoliko bi Luka ponovo bio izabran u idealnu petorku u dve od tri sezone koje prethode potpisu, imao bi pravo da potpiše produžetak ugovora 2025. godine.

"ESPN" navodi da postoje šanse da ugovor bude još jači i da Dončić potpiše produžetak za 367,5 miliona dolara, ako bi se limit plata pobećao za 10 odsto u naredne tri godine. U tom slučaju, u poslednjoj godini ugovora zaradio bi 83,6 miiona.

NBA, najveće plate u sezoni 2023/24

  1. Stef Kari (Golden Stejt) - 51,9 miliona dolara
  2. Kevin Durent (Finiks Sans) - 47,6 miliona
  3. Nikola Jokić (Denver Nagets) - 47,6 miliona
  4. Lebron Džejms (LA Lejkers) - 47,6 miliona
  5. Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksers) - 47,6 miliona

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track