NAVIJAČI ODUŠEVLJENI! Zvezda predstavila nove dresove, DELIJE U TRANSU: Najlepši koji smo imali!
Foto: KK Crvena zvezda

CRVENO-BELO

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI! Zvezda predstavila nove dresove, DELIJE U TRANSU: Najlepši koji smo imali!

Košarka -

KK Crvena zvezda predstavio je nove garniture dresova za narednu sezonu.

U pitanju je, kako kažu iz kluba, "retro izdanje", sa podsećanjem na jubilej i 50 godina od osvajanja Kupa pobednika kupova.

"Novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je crveno-belim prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda Meridianbet i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

Tog drugog aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova. Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener profesor Aleksandar Nikolić.

Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente", navedeno je na Zvezdinom sajtu.

Zanimljivo je da je među prvima na izgled novog dresa reagovao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, ali i Partizana.

Terens Kinsi je kratko poručio: Moram da imam jedan ovakav.

Sudeći po komentarima, deluje da su i navijači zadovoljni izgledom novih dresova.

"Najbolji dres je spreman za najbolju sezoni", "na svadbu da ga nosiš", "najlepši dres koji smo imali", "Brutalno", neki su od brojnih komentara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track