SVI PRIČAJU - NAJBOLJA EKIPA U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE! Lazićeva 10. sezona u Evroligi: Očekujem iskorak i ODLAZAK NA FAJNAL FOR!
Foto: KK Crvena zvezda

KAPITEN

SVI PRIČAJU - NAJBOLJA EKIPA U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE! Lazićeva 10. sezona u Evroligi: Očekujem iskorak i ODLAZAK NA FAJNAL FOR!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je nove dresove i najavio narednu sezonu koja počinje već u subotu gostovanjem Igokei.

Takmičenje u Evroligi crveno-beli će otvoriti kao domaćin narednog četvrtka kada će u Beogradu igrati protiv Asvela.

Iako će evroligaške mečeve Zvezda igrati u "Areni", tradicionalni "medija dan" odrađen je u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kapiten ekipe, Branko Lazić, igraće svoju 10. sezonu u Evroligi, a za Kurir je govorio o očekivanjima.

- Napravili smo, kako svi već kažu, najbolju ekipu u istoriji Crvene zvezde. Shodno tome su i planovi i očekivanja najveći za sledeću sezonu, mislim da ćemo uspeti da ostvarimo većinu, ja se nadam i sve, ali ne zavisi sve od nas. Najbitnije je da budemo zdravi, u tom slučaju možemo da očekujemo ispunjenje svih ciljeva - rekao je Lazić za Kurir.

KK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Branko Lazić
foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli će igrati sa znatno izmenjenim timom.

- Ima dosta novih igrača kojima će trebati period adaptacije na klub i sistem, ali sa druge strane, svi smo dovoljno dugo u košarci, pa mislim da će to ići onako kako se očekuje. Siguran sam da ćemo se brzo uklopiti, već za koji dan počinje sezona, spremno ćemo dočekati i krenuti polako jednu po jednu utakmicu, do glavnih ciljeva.

Osvrnuo se kapiten crveno-belih i na pripremni period.

- Nismo bili kompletni na pripremama. Od početka je bilo dosta odsustva, na svakih par dana se neko priključivao i morali smo sa njima da se uigravamo. Ovi rezultati iz pripremnih utakmica su posledica toga, ali imaćemo dovoljno vremena sada i tokom sezone, najbitnije je da se spremimo za utakmicu za vikend i da otvorimo sezonu kako treba.

KK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Miloš Teodosić, Branko Lazić
foto: KK Crvena zvezda

A, kada je reč o planovima ekipe, kaže sledeće:

- Ciljevi su najviši kada si u Crvenoj zvezdi. Pored tih domaćih prvenstava, ove godine stavljamo cilj - fajnal for. Očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo napraviti konačno iskorak da odemo na završni turnir.

Zvezda će posle dužeg perioda igranja u dvorani "Aleksandar Nikolić" naredne sezone evroligaške mečeve igrati u "Areni". Klub je prodao 12.000 sezonskih ulaznica.

- Biće uzbudljivo, posle toliko godina povratak u Arenu. Očekujem da će svaku utakmicu biti puno, to je pokazala i velika zainteresovanost, pa su brzo otišle sezonske karte koje su puštene u prodaju. Već 5. oktobra je utakmica sa Asvelom, imaćemo premijeru, nadam se da uz njihovu pomoć i našu borbenost, da ćemo se radovati na kraju - zaključio je Branko Lazić za Kurir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track