EKIPA JE SPREMNA ZA NOVU SEZONU! Mijatović puca od optimizma pred početak ABA lige - "Vreme će pokazati da li sam u pravu"
Foto: Starsport©

aba liga

EKIPA JE SPREMNA ZA NOVU SEZONU! Mijatović puca od optimizma pred početak ABA lige - "Vreme će pokazati da li sam u pravu"

Košarka -

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je danas da je njegova ekipa spremna za novu sezonu i istakao da je primarni cilj čačanskog tima u ABA ligi da na vreme obezbedi opstanak.

"U odnosu na prošlu sezonu, u timu su ostala četvorica igrača, a tokom leta je završeno čak devet potpisa. Zbog toga smo rano krenuli sa pripremama, jer smo želeli da što bolje uigramo ekipu. Odigrali smo dosta jakih pripremnih utakmica, tako da smo spremni za početak sezone", rekao je Mijatović, prenosi klub.

Govoreći o pojačanjima, Mijatović je naveo da je cilj čačanskog kluba bio da se "napravi tim", a ne da ima "igrače koji iskaču iz kolektiva".

"Mislim da smo u tome uspeli, ali vreme će pokazati da li sam u pravu. Naravno, uvek neko mora da vuče ekipu, ali to je sve normalno. Todorović, Čarapić i Tomašević su već iskusni ABA igrači i drže nit sa prethodnim sezonama, a stranci su za ovo vreme pokazali da su željni rada i dokazivanja", rekao je on.

Što se tiče ciljeva u novoj sezoni, Mijatović je rekao da Borac želi da "uđe u komfornu zonu" i da izbegne probleme iz ranijih sezona kada se do kraja borio za opstanak.

"To nam je primarni cilj, a što se tiče konačnog plasmana, rano je da o tome govorimo. Liga je izuzetno jaka, pojedini timovi imaju ogromne budžete, tako da nam posao neće biti lak", dodao je trener Borca.

Borac će novu sezonu u ABA ligi započeti sutra kada će na svom parketu dočekati zagrebačku Cibonu.

"Svesni smo važnosti prve utakmice. Igramo je u Čačku, pred svojim navijačima, koji su se sigurno uželeli dobre košarke. Iz tog razloga imamo nameru da odigramo jedan kvalitetan meč", rekao je Mijatović.

"Razume se, Cibona neće istaći belu zastavu, ali verujem da je sve u našim rukama. Ukoliko uspemo da ispoštujemo sve dogovore, ne treba dovoditi pobedu u pitanje", zaključio je trener čačanskog tima.

Utakmica je na programu sutra od 18.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track